Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sköt och styckade hund – för att den inte var tillräckligt rumsren

- 08/04/2014, 11:04
Hunden sköts eftersom den inte var rumsren.

Hunden sköts eftersom den inte var rumsren.

Ap

Mannen sköt hunden eftersom den inte ansågs vara rumsren. Därefter styckade han kroppen och placerade delarna i plastpåsar.

LEKEBERG. En kvinna ville att hennes sambo skulle avliva unghunden hon ägde eftersom hon hade tröttnat på att den kissade inomhus, skriver Nerikes Allehanda.

I januari avlides hunden då mannen sköt den i huvudet med ett luftvapen och därefter styckade han den med en förskärare.

Styckade kroppen

Kvinnan bad mannen att sluta eftersom hon i stället ville att hunden skulle läggas i en kartong och begravas – något som mannen inte gick med på utan fortsatte att stycka hundkroppen i bitar som han placerade i plastpåsar och slängde i hushållssoporna.

– Mannen var i något psykotiskt tillstånd och har inte minnen av allt som hände, sa Calle Rozenbergs, polisens utredare, till Nerikes Allehanda.

Tidigare dömd

När polisen gjorde en husrannsakan hos paret fann de ett luftvapen och en hembränningsapparat. Mannen är nu misstänkt för brott mot vapenlagen eftersom han inte hade vapenlicens samt mot brott mol alkohollagen.

Han är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och rattfylleri, skriver Nerikes Allehanda.