Marwa Karim vände ryggen mot SD-ledaren.
1 av 3
Marwa Karim vände ryggen mot SD-ledaren. - Foto: Privat
Men efter att ha bloggat om det hotas hon nu.
2 av 3
Men efter att ha bloggat om det hotas hon nu. - Foto: Privat
Marwa Karim.
3 av 3
Marwa Karim. - Foto: Privat

Vände Åkesson ryggen – hotas: "Förtjänar ett skott i pannan"

I en fredlig protest vände hon ryggen mot SD-ledaren Jimmie Åkesson. Nu hotas 18-åriga bloggerskan Marwa Karim till livet.


Föreläser om mobbning

Nyheter24 har tidigare intervjuat Marwa om hennes arbete mot mobbning.

Läs den texten här.

HUDIKSVALL. När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kom till Hudiksvall i fredags samlades ett stort antal människor för att protestera mot SD-ledaren – bland annat 18-åriga Marwa Karim.

Något som hon senare också bloggade om. Ett kort inlägg där hon bland annat skrev om hur stolt hon var över att så många valde att vända SD-ledaren ryggen. Hon skrev om hur det hade varit en fredlig protest, om hur hon och de andra "spred kärlek".

"Förtjänar ett skott i pannan"

Men det hela slutar, sorgligt nog, inte där. I ett nytt blogginlägg, publicerat under tisdagen, berättar Marwa om hur hon i efterhand blivit utsatt för hot. Hon visar bland annat upp en bloggkommentar där någon skriver att hon "förtjänar ett skott i pannan" och kallar henne bland annat för "din muslimska hora". Något som först uppmärksammades av altid.se.

– Jag fick det i söndags och sen dess har jag inte mått så bra, jag har varit nere hela tiden, säger Marwa till Nyheter24 och fortsätter:

– Men efter att ha läst alla kommentarer så mår jag mycket bättre, att det finns människor som bryr sig.

Du har fått positiva kommentarer också?

– Ja, det är många som har skrivit på Twitter. Soran Ismail har länkat den, Kristina Wicksell har länkat den och Malena Ernman också.

"Rädd för att det ska hända någonting"

I blogginlägget skriver Marwa också om hur hon inte längre känner sig trygg.

– Jag kan inte gå hem själv för att jag är rädd för att det ska hända någonting på grund av min bakgrund. Jag kan inte gå till skolan utan jag måste alltid ha någon av mina kompisar med mig.

Det är inte första gången Marwa blir hotad och hatad, tidigare har hon också polisanmält.

– Men de säger att de inte hittar personerna  som skrivit saker och att de tänker lägga det åt sidan för att utreda annat. Så jag har inte tänkt på att höra av mig och polisanmäla det här.

Vad borde göras?

– Jag är så trött på allt hat som sprids nu. Det är mycket rasism, det är mycket "vi och dem". Jag tycker att alla ska ta och kolla på sig själva och inte börja hota folk bara för att man kommer från ett annat land, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att polisen ska vara uppmärksamma och hålla ögonen öppna. Jag kontaktar ju dem för att känna mig trygg, jag kontaktar ju inte dem för att ta upp deras tid.

/
Hot
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.