Söndag 16 Maj
Stockholm

Sverige i natt: knivmord, bränder och bråk

Det nya året inleddes med två knivmord, bränder och bråk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två knivmord, flera skadade av nyårsraketer, misshandel, bränder och lägenhetsbråk. Det blev facit av nattens nyårsfirande i landet. I Visby knivskars en man i 30-årsåldern till döds en halvtimme efter midnatt. Han fördes till lasarettet i ambulans men var död vid framkomsten. Polisen kan ännu inte ge några närmare detaljer om dådet.

– Det är rätt kaotiskt just nu, men mannen är död och det är en kniv som använts. Vi förhör vittnen och har vissa indikationer på vem som kan vara gärningsmannen, säger Benny Melin, vakthavande befäl vid Gotlandspolisen, som inte vill lämna några ytterligare uppgifter.

I Sundsvall slutade nyårsafton i en blodig familjtradegi. En man knivdödade sin pappa och slog sedan larm om dramat. När polis och ambulans kom till huset hittades en man i 60-årsåldern död.

En tolvårig pojke träffades i ögat av en nyårsraket i Gråska i Hallstavik när familjen fyrade av en så kallad raketkista i trädgården. Det är oklart hur svårt skadat ögat är, säger Ann-Charlotte Wejnäs vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

I Karlshamn träffades en man av en raket i nacken. Han fördes till sjukhus med brännskador och enligt Skånepolisen kan det inte uteslutas att skadorna är allvarliga.

I Göteborg omkom en person i en brand i en etagelägenhet i en fastighet i centrum. Branden bekämpades av styrkor från tre brandstationer och kunde begränsas till lägenheten. Det finns inga uppgifter om hur branden uppstått.

I Skåne har ett 30-tal bränder rapporterats. Bland annat blev en skolsal utbränd vid Holmaskolan i Malmö.

– Vi har fått mängder med klagomål. Det har också varit många lägenhetsbråk och bränder i bilar och på balkonger, säger Ann-Charlotte Wejnäs vid Stockholmspolisen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela