Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brottade ner och filmade tjuven – inget händer i utredningen

- 04/08/2014, 10:22
Jakob satte själv stopp för inbrottstjuven.
1 av 3

Jakob satte själv stopp för inbrottstjuven.

TT

Kampen fångades på film.
2 av 3

Kampen fångades på film.

TT NYHETSBYRÅN

Men polisen har inte tid att utreda.
3 av 3

Men polisen har inte tid att utreda.

TT NYHETSBYRÅN

Han tog själv en risk när han brottade ner och överlämnade inbrottstjuven till polisen. 16 månader senare har inget hänt.

GÖTEBORG. Det var i mars 2013 som Jakob Buregren blev väckt av sin sambo. Någon var inne i deras villa och försökte stjäla – men Buregren lyckades springa efter mannen och brotta ner honom, skriver Göteborgs-Posten.

Trots att det var sju minusgrader och Buregren endast var iklädd underkläder så lyckades han hålla kvar inbrottstjuven på marken och såg till att mannen blev kvar på platsen genom att sätta buntband på mannens ben och armar.

"Händer ingenting"

Kort därefter kommer polisen till platsen, skriver Göteborgs-Posten, och håller ett kortare förhör med familjen.

–  Sedan åker polisen och därefter hör vi ingenting mer. Vi får en polisanmälan, men i övrigt är det vi som fått kontakta polisen, säger Buregren till tidningen.

Detta trots att han själv lämnade över en lång övervakningsfilm till polisen som visade hela händelsen.

– Jag tog en risk med att gripa tjuven. Polisen vet vem han är, men det händer ingenting. Och att man ska behöva vara orolig att han ska komma hit igen, känns inte bra, säger Buregren till Göteborgspolisen.

"Sex utredare kvar"

Polisen håller med om att utredningen har tagit lång tid – men säger att man helt enkelt inte har hunnit och att det varit svårt att få tag på den misstänkte gärningsmannen.

– Vi är ungefär sex utredare kvar, vi var tidigare 40 stycken, säger polisinspektören Dan Berntsson, som utreder inbrottet, till Göteborgs-Posten.

Berntsson säger också till tidningen att han tror att det hela kommer att gå till åtal – och att utredningen nu, nästan ett och ett halvt år efter inbrottet, snart är klar.