Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misslyckad knarkaffär på Plattan – ringde polisen och klagade

1 av 2

Faksimil Twitter/TT Bild/Montage

2 av 2

Faksimil Twitter

Nyheter | 21/08/2014 13:40

På onsdagskvällen fick Stockholmspolisen ett aningen udda larm.

STOCKHOLM. När yttre befälen vid Södermalmspolisen under onsdagskvällen mötte upp en patrull från Norrmalm på Sergels Torg möttes de av något oväntat. Där stod en upprörd och besviken man i 25-års åldern som sade sig ha blivit blåst på pengar i en knarkaffär – och nu ville han ha sina pengar tillbaka.

Den något prekära situationen fick poliserna bakom det populära Twitterkontot YB_Södermalm att några timmar senare twittra följande:

"Händer titt som tätt"

– Det är lite udda kanske att ringa polisen när man vill köpa narkotika och är misstänkt för narkotikaköp, men det händer titt som tätt, säger Viktor Adolphson, yttre befälhavare för Södermalmspolisen och en av de ansvariga bakom kontot, till Nyheter24.

Blivit lurad på 500 kronor

Både personen som ringt polisen och den jämnåriga mannen som påstods ha lurat honom på pengar befann sig fortfarande på platsen när de anlände.

– När vi kom dit stod de där och tog det ganska lugnt. Det handlade om att han inte hade fått sin vara och kände sig snuvad på 500 kronor. Han menade även att han hade åkt på en smäll i samband med att han inte fått knarket och krävt att få sina pengar tillbaka, säger Viktor Adolphson.

De båda männen förhördes sedan på plats, men de fann inget gripandeskäl och lämnade dem kort därefter igen.

– Det fanns ingen narkotika på någon av dem. Det var ett suspekt ärende hela ärendet och ska man gå till punkt och pricka hade man kunnat få det till överlåtelsebrott, men det skulle vara svårt att få till en bärande dom, säger han.