Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna låg död i lägenhet – hittades först efter två år

- 10/11/2014, 21:43 -
Kvinna hittades avliden. Genrebild.

Kvinna hittades avliden. Genrebild.

TT NYHETSBYRÅN

"Det är oerhört beklämmande att människor avlider på det här sättet. Mycket sorgligt".

KARLSTAD. Efter att man började misstänka att det kunde vara en fuktskada i en lägenhet försökte man kontakta kvinnan som bodde där. Men utan resultat, varpå kronofogden kallades in. Inne i lägenheten hittades då en död kvinna – som hade avlidit två år innan. Det är i alla fall vad polisen kommit fram till, skriver Värmlands Folkblad.

– Det stämmer. Men det är en uppskattning gjord utifrån de fynd som fanns i lägenheten, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh till tidningen.

"Det är otäckt"

Den som tog kontakt med kronofogden var förvaltaren i bostadsrättsföreningen, Bo-Lennart Christensen. Något som naturligtvis påverkat honom.

– Just att någon kan ligga i hemmet avliden så länge, det är otäckt. Att en inte har bättre koll på det här, att inte samhället griper in tidigare. Samtidigt kan det ju vara många omständigheter kring det, säger han till Värmlands Folkblad.

"Mycket sorgligt"

Även från polisens sida tycker man att det är obehagligt.

– Det är oerhört beklämmande att människor avlider på det här sättet. Mycket sorgligt, säger Lindh till Värmlands Folkblad .