Onsdag 26 Jan
Stockholm

Ilsken hund stoppade ambulans – beväpnad polis tvingades ta sig in via skylift

Mannen hade larmat SOS. Men väl på plats stoppades utryckningspersonalen av en ilsken hund.
1 av 2
Mannen hade larmat SOS. Men väl på plats stoppades utryckningspersonalen av en ilsken hund. Foto: TT Bild
Viktor Adolphson är yttre befäl vid Södermalmspolisen.
2 av 2
Viktor Adolphson är yttre befäl vid Södermalmspolisen. Foto:

En ilsken hund höll på att ställa till det ordentligt för utryckningspersonal som skulle rädda en person som hade svårt att andas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. SOS Alarm fick in ett larm från en person som uppgav att han hade svårt att andas. Men samtalet bröts och ambulans ryckte ut till mannens adress. 

På plats möttes de av en ilsken hund om gjorde det omöjligt för personalen att komma in i lägenheten. Man tillkallade då en polispatrull och gjorde sig beredda att gå in i lägenheten via skylift. 

– Det var jobbigt. Polisen var tungt beväpnade och var beredda att skjuta hunden, säger Viktor Adolphson på Södermalmspolisen till Nyheter24

"Han skulle låta hunden bita honom"

– En av poliserna som gick in förberedde sig mentalt och tänkte att han skulle låta hunden bita honom i ena armen så att han kunde skjuta hunden med sin fria hand, så det var väldigt dramatiskt, fortsätter Adolphson. 

Men så långt behövde det inte gå. När utryckningspersonalen till slut kom in i lägenheten, via en skylift, var mannen inte där. Tydligen hade han befunnit sig på annan plats när han ringt samtalet som bröts, enligt Södermalmspolisen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela