Ica-handlaren auktionerar ut Aladdin-askar – till förmån för Musikhjälpen

Han auktionerar ut fjolårets Aladdin- och Paradis-askar för att stödja Musikhjälpen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Erik Lindgren, handlare på ICA Nära Mörsil, uppmärksammandes på sociala medier efter att han tidigare i veckan auktionerade ut en Aladdin-ask till förmån för årets Musikhjälpen, vilken samlar in pengar i kampen mot att stoppa spridningen av HIV.

– Det började med att jag fick reda på att trillingnöten skulle försvinna, så jag sparade de askar jag hade kvar och tänkte att det vore bra och nu kan ju pengarna gå till någonting bra, säger Erik till Nyheter24.

Efter att en minst sagt givmild privatperson, även kallad Monroes-Grill-Sören budade och betalade 1000 kronor för fjolårets Aladdin-ask, självklart i innehållande den hett eftertraktadde Trillingnöten lade Erik under fredagskvällen upp en ny auktion.

"Dubblar lajksen"

– Den nya kommer vara en Aladdin-ask och en Paradis-ask. I förra auktionen lovade jag att dubbla slutpriset och skänka de pengarna själv, dock tror inte jag att jag vågar mig på det nästa auktion, Erik och fortsätter:

– Jag kommer däremot att multiplicera lajksen med tio och Ica-butiken kommer att sponsra med de pengarna.

Efter Sörens generösa bud hoppas han att budgivningen på askarna – båda i vad han kallar "mint condition" – drar iväg ordentligt. 

Hoppas budgivningen drar iväg 

På Facebook skriver han:

"I fjol gick ju en tavla av Carolina Gynning för över 100 000 (och det är väl inte direkt för att hon målar fint hon har blivit känd), så vad är då inte dessa två oerhört sällsynta chokladkartonger värda!?" skriver Erik.

Bäst före datumet på askarna sträcker sig till efter årskiftet och Erik hälsar via sin Ica Nära Mörsils Facebook-sida följande:

"De går alltså utmärkt att avnjuta trillingnötterna som exklusiv dessert på nyårssupen om man inte vill ha den till jul. Eller använda den som alkoholfritt alternativ till Magnumflaskan med champagne när det är dags att 'vaska' på nyårsfesten nere i Stockholm."

Auktionen avslutas klockan 20 på lördagskvällen och du budar i det aktuella inlägget på Facebook-sidan.

Alla pengar kommer oavkortat gå till årets Musikhjälpen.

Ica
/
/
/