- Foto: IRM/Faksimil Tradera.se

Antirasistsajtens insamling – nu 25 000 kr ifrån det högsta budet

Antirasistsajtens insamling uppe i 115 000 kronor – budar på domännamnet sd.se


SVERIGE. I förra veckan skrev Nyheter24 om att antirasistsajten "Inte rasist men", tillsammans med Fredrik Davidsson, startat en insamling för att kunna buda på domänen sd.se.

I skrivande stund har de fått ihop 115 027 kronor

– Det känns riktigt bra! Auktioner kan dra iväg och det kan göra det i de närmaste dagarna. Vi förstår att chansen, eller risken, är stor att vi inte når ända till målet men vi är är jävligt nära, säger Henrik Johansson, grundare av IRM, till Nyheter24.

Två dagar kvar

I förra veckan lade auktionssajten Tradera ut domännamnet sd.se till försäljning. Det är nu två dagar kvar och högstabudet ligger för närvarande på 140 301 kronor.

Även om IRM ligger nära målet så menar Johansson att det blir en win-win situation oavsett om de vinner eller förlorar auktionen.

– Vinner vi inte så blir det en fet check till Tillsammanskapet. Jag är jävligt nöjd även om vi förlorar.

Vet ni vad den högsta donerade summan ligger på?

– Jag tror, men jag är verkligen inte helt säker, att den högsta donationen ligger uppemot 5 000 kronor. Det var någon i början som gick in med ganska mycket pengar, efter det så vet jag inte, det har rullat på, avslutar Johansson.

Sverigedemokraterna har inga kommentarer kring auktionen.

– Vi har inga kommentarer om detta, skriver Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas pressansvarige, i ett mejl till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att IRM kommer att lyckas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

1 timme sedan
Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

1 timme sedan
Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.