Lördag 2 Jul
Stockholm

Vakt dunkade nioårings huvud i stengolv

Här är videon.
1 av 2
Här är videon. Foto: Sydsvenskan
Vakten håller ned pojken mot marken.
2 av 2
Vakten håller ned pojken mot marken. Foto: Sydsvenskan.

UPPDATERAD. I en Youtubefilm kan man se hur en ordningsvakt dunkar en nioårings huvud mot ett stengolv. Enligt ett vittne ska det ekat i hela vänthallen.

Kommentera (199)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. I fredags kväll stoppades två pojkar, en nioåring och en tolvåring, av ordningsvakter på centralstationen i Malmö. De ska ha plankat, enligt uppgift skriver Sydsvenskan. 

I en Youtubefilm ser man hur en av vakterna trycker ned en av pojkarna mot stengolvet. Pojken ska vara nio år enligt polisanmälan. Enligt ett vittne dunkar vakten nioåringens huvud så hårt i golvet att det ekar i hela vänthallen – det är då som vittnet och hans kompis börjar filma med en mobiltelefon.

"Pojken kan inte andas"

Det ska dock bara vara en del av den utdragna misshandeln. Vittnet säger att de skrek att vakterna skulle sluta men vakterna skriker bara att de ska backa. 

– Vakten stryper honom, man ser att pojken inte kan andas. Han gråter och är helt hysteriskt, säger vittnet till Sydsvenskan.

Efter ett tag anlände polisen och handfängslade pojken. Båda pojkarna förs till en polisbil. När vittnen försöker förklara vad som hänt ska polisen varit ointresserade att lyssna.

Blev ombedda att hålla kvar pojkarna

Anders Lönnebo som är VD över Svensk bevakningstjänst AB, där vakterna är anställda, har kommenterat händelsen. 

– Det ser inte bra ut på bild men vad jag hört har killarna blivit avvisade och vakterna blev ombedda av poliserna att hålla kvar pojkarna. 

Han säger dock att man inte får använda mer våld än som krävs och att ett kvarhållande inte kan motivera den här typen av våld.

– Om det är som på filmen är det illa. Men jag har varit med om flera gånger då situationen inte är som den ser ut i en filmsekvens som någon valt att lägga ut och publicera.

Pojkarna ska ha avvikit från ett hem för vård eller boende, enligt Polisen. Båda överlämnades till socialtjänsten under helgen, skriver Sydsvenskan

Uppdatering

Vakterna är tagna ur tjänst tills det hela är utrett säger Anders Lönnebo till Aftonbladet

Se klippet här:


Kommentera (199)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.