Här är videon.
1 av 2
Här är videon. - Foto: Sydsvenskan
Vakten håller ned pojken mot marken.
2 av 2
Vakten håller ned pojken mot marken. - Foto: Sydsvenskan.

Vakt dunkade nioårings huvud i stengolv

UPPDATERAD. I en Youtubefilm kan man se hur en ordningsvakt dunkar en nioårings huvud mot ett stengolv. Enligt ett vittne ska det ekat i hela vänthallen.


MALMÖ. I fredags kväll stoppades två pojkar, en nioåring och en tolvåring, av ordningsvakter på centralstationen i Malmö. De ska ha plankat, enligt uppgift skriver Sydsvenskan. 

I en Youtubefilm ser man hur en av vakterna trycker ned en av pojkarna mot stengolvet. Pojken ska vara nio år enligt polisanmälan. Enligt ett vittne dunkar vakten nioåringens huvud så hårt i golvet att det ekar i hela vänthallen – det är då som vittnet och hans kompis börjar filma med en mobiltelefon.

"Pojken kan inte andas"

Det ska dock bara vara en del av den utdragna misshandeln. Vittnet säger att de skrek att vakterna skulle sluta men vakterna skriker bara att de ska backa. 

– Vakten stryper honom, man ser att pojken inte kan andas. Han gråter och är helt hysteriskt, säger vittnet till Sydsvenskan.

Efter ett tag anlände polisen och handfängslade pojken. Båda pojkarna förs till en polisbil. När vittnen försöker förklara vad som hänt ska polisen varit ointresserade att lyssna.

Blev ombedda att hålla kvar pojkarna

Anders Lönnebo som är VD över Svensk bevakningstjänst AB, där vakterna är anställda, har kommenterat händelsen. 

– Det ser inte bra ut på bild men vad jag hört har killarna blivit avvisade och vakterna blev ombedda av poliserna att hålla kvar pojkarna. 

Han säger dock att man inte får använda mer våld än som krävs och att ett kvarhållande inte kan motivera den här typen av våld.

– Om det är som på filmen är det illa. Men jag har varit med om flera gånger då situationen inte är som den ser ut i en filmsekvens som någon valt att lägga ut och publicera.

Pojkarna ska ha avvikit från ett hem för vård eller boende, enligt Polisen. Båda överlämnades till socialtjänsten under helgen, skriver Sydsvenskan. 

Uppdatering

Vakterna är tagna ur tjänst tills det hela är utrett säger Anders Lönnebo till Aftonbladet

Se klippet här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna avled på sjukhus – man mordmisstänkt

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil dikeskörd utefter E18 när kontrollplats Ölme i riktning mot Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.

När är EU-valet 2024 och vilka får rösta? Här är svaren!

När är det EU-val 2024, vilka får rösta och hur såg valresultatet ut år 2019? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta inför det stundande valet.

200 miljoner till idrott för unga

1 timme sedan
Regeringens utlovade fritidskort för unga är försenat och införs först under 2025. Under tiden ska 200 miljoner av de öronmärkta pengarna användas för att stärka ungdomsidrotten.

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

1 timme sedan
USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Polisen i Kumla rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kollision på Lv534 väster om Åbytorp, med flera fordon inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.