1 av 5
- Foto: tt bild
Ryska ambassaden i Stockholm.
2 av 5
Ryska ambassaden i Stockholm. - Foto: tt bild
Vladimir Putin.
3 av 5
Vladimir Putin. - Foto: tt bild
Stefan Löfven!
4 av 5
Stefan Löfven! - Foto: tt bild
Kungen är redo.
5 av 5
Kungen är redo.

Ryssland i Facebookattack mot Sverige – beskylls för kriget i Ukraina

Stormaktens ambassad spårar på Facebook.


Inbördeskriget i östra Ukraina –  som hittills krävt runt 6 000 människors liv, och som kan ha drivit så många som en miljon människor på flykt – är till stor del Sveriges fel. 

Det skriver ryska ambassaden i ett märkligt inlägg på ambassadens Facebook-sida. Bland annat står det att EU:s verktyg för att få Kiev att närma sig EU var statskupp och inbördeskrig: 

"Västs vilja, inte minst Sveriges som initiativtagare till EU:s Östliga partnerskap, att på alla sätt driva igenom Kiev i Europeiska unionen. Huvudverktyget visade sig vara en statskupp, ett våldsamt maktskifte, vilket drev in Ukraina i en avgrund av inbördeskriget."

Bildkälla: Facebook

Enligt Dagens Industri är det inte klart vem som skrivit inlägget, men det kommer "lägligt". I söndags kritiserade utrikesministern Margot Wallström Ryssland i en debattartikel i Svenska Dagbladet, och i morgon ska Stefan Löfven resa till Ukraina för att visa sitt stöd för Kiev. 

Men... om statsministern åker, vem håller koll här hemma?

Så klart!

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Relaterat
rimligt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

1 timme sedan

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

1 timme sedan
En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

1 timme sedan
Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

2 timmar sedan
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

2 timmar sedan
Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

Duda: Spannmålstvisten är liten

2 timmar sedan
Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.