Men va? Pizzasugen polis fulparkerade på handikapplats

- 17/03/2015, 08:43 -
Klassiskt fel.
1 av 5

Klassiskt fel.

TT

Handikapplats.
2 av 5

Handikapplats.

TT NYHETSBYRÅN

Var sugna på pizza.
3 av 5

Var sugna på pizza.

TT

Polisen parkerade fel.
4 av 5

Polisen parkerade fel.

TT

Verkar sant.
5 av 5

Verkar sant.

Faksimil Youtube / Meme

När en polis är sugen på pizza, då gäller inga regler. Tydligen.

GÄVLE. Polisen i Gävle har lyckats med att reta upp en del av stadsborna. Det efter att en privatperson laddat upp en bild på Facebook som visar hur några pizzasugna poliser parkerat sin bil på en handikapplats utanför en pizzeria.  

– Jag blev förbannad när jag såg det. Speciellt då jag lever med min mamma som är handikappad, säger personen som fotade det hela till Arbetarbladet.

Bildkälla: TT Bild

Polisens parkerande har fått rejäl spridning på Facebook – och myndigheten har nu känt sig skyldiga att gå ut med en förklaring. Och det stämmer att poliserna gick in på restaurangen för pizza men det där med att ställa sig på en handikapplats var ingen kanonidé.

– Man skulle inte ha ställt sig där. Det var ingen situation som krävde det. Polismannen ville ha bilen under uppsikt för att den inte skulle råka ut för skadegörelse, säger Malin Poltrago, polischef Ingripande verksamheten, till Arbetarbladet.


Bildkälla: TT Bild

Men även för poliser vinner tydligen pizzasug över moral – även om polisen faktiskt inte käkade inne på pizzerian. Och Poltrago påpekar också att det inte är något som polisen satt i system.

– Nej, nej. Vi brukar ha ganska högt förtroende i de mätningar som görs. Polisen i det här fallet satt inte på plats och åt, han var nog bara inne på restaurangen i ett par minuter. Det här är en väldigt ovanlig händelse men det var kanske inte så lämpligt, säger hon till Arbetarbladet.


Bildkälla: Youtube

Ska polisen få parkera överallt?