Lina söker jobb åt sina tre vänner på Facebook.
1 av 5
Lina söker jobb åt sina tre vänner på Facebook. - Foto: Lina Norsell
2 av 5
- Foto: Lina Norrsell
De har tidigare arbetat för henne med att beskära hennes äppelträd. I sitt inlägg beskriver hon dem som mycket professionella.
3 av 5
De har tidigare arbetat för henne med att beskära hennes äppelträd. I sitt inlägg beskriver hon dem som mycket professionella. - Foto: Lina Norsell
Ioan, Robert och Mandalin som vill ha jobb.
4 av 5
Ioan, Robert och Mandalin som vill ha jobb. - Foto: Lina Norsell
Fint <3
5 av 5
Fint <3 - Foto: Lina Norsell

Hon hjälper tiggare att hitta jobb: "Det finns ingen som vill tigga i minusgrader"

Lina vill att hennes tre vänner som är tiggare ska få jobb: "De vill arbeta och de vill tjäna pengar. Det finns ingen som vill tigga och frysa i minusgrader".


Har du jobb till tiggarna?

Kontakta då Lina. Kontaktuppgifter finns här.

DEGERBERGA. Det var i december som Lina Norrsell träffade rumänen Mandalin som satt och tiggde utanför den lokala matbutiken.

– Folk pratade mycket om tiggare och jag ville ta reda på om allt jag hörde stämde, säger hon till Nyheter24.

Så hon började prata med Mandalin och bjöd sedan hem honom och hans bror som också är tiggare. Det hela slutade med att hon erbjöd de jobb på gården hon äger, där hon bland annat tillverkar honung och har en äppelodling.

Hur lyckades ni kommunicera?

– Jag kan spanska och de kan portugisiska då de bott i Portugal, så det har gått på så sätt. Sen använder jag mig av min Google translate-app.

Jätteglada av att få arbeta

Till en början var det brodern som provade på att jobba en dag då Mandalin hade problem med hjärtat. Men nu för en vecka sedan har de båda bröderna och deras vän fått arbeta med att beskära hennes äppelträd på hennes gård. Och de har klarat arbetet galant, enligt Lina.

– De var jätteglada att få arbeta, det har känts hemskt för dem att behöva tigga ihop pengar.

Söker jobb till dem

Nu har hon tyvärr inget mer arbete att ge dem och har därför lagt ut en efterlysning om jobb till dem via sin Facebooksida. Det är flera som hyllar hennes initiativ men det finns även de som är kritiska.

– Några påstår att jag har gjort fel och att de jobbat svart, men jag har varit i kontakt med skatteverket så allt arbete sker på laglig väg.

Bildkälla: Lina Norsell

Folk har ingen förståelse

Hon säger dessutom att den bild som många har av tiggarna är fel.

– Folk påstår att de är lata, säger hon och fortsätter:

– Folk har ingen förståelse, de kommer inte hit av fri vilja, de åker ifrån sina barn för att få ihop pengar för att kunna överleva.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!