Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen ryter till: Sluta vara korkad och varna andra trafikanter för våra kontroller

- 23/04/2015, 15:11 -
Sluta varna andra, menar polisen.
1 av 4

Sluta varna andra, menar polisen.

Polisen / TT

2 av 4

TT NYHETSBYRÅN

3 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

4 av 4

TT NYHETSBYRÅN

Polisen har tröttnat: "Den du varnar kan vara efterlyst, rattfull eller hög på narkotika", skriver de i ett Facebookinlägg.

Att på vägarna varna mötande trafikanter om kommande poliskontroller är relativt vanligt. Ett känt sätt är att blinka lite med helljusen eller vifta med händerna.

Bildkälla: TT Bild

Det här är något som polisen i nordvästra Skåne har tröttnat på. På sin Facebooksida uppmanar de alla att sluta varna, och vad som hända om folk inte gör det.

"Till det fåtalet trafikanter det här berör: Var snäll och sluta med detta korkade beteende!

Den du varnar kan nämligen vara efterlyst, rattfull eller hög på narkotika. Bilen du varnar kan vara full med stöldgods från just ditt hem eller så kan fordonet innehålla illegala vapen", skriver de, och fortsätter:

"Den du, av missriktad välvilja, grimaserar mot kan dessutom köra en bil som inte uppfyller några säkerhetskrav överhuvudtaget och den som du varnat behöver inte ens ha körkort. Så sluta varna! Vi finns ute på vägarna av två anledningar: inte för att bötfälla utan för att öka säkerheten och bekämpa brottslighet."

LÄS MER: Fyllekörde golfbil – förklarade sig med att det inte var i trafik

LÄS MER: Par hade sex i solarium – kastades ut av polis

Läs hela inlägget här:


Brukar du varna andra för kontroller?