Så mycket har det swishats – bara i år

- 03/06/2015, 07:52 -
Populär app.
1 av 4

Populär app.

Faksimil

Många betalningar görs.
2 av 4

Många betalningar görs.

Faksimil

Swish.
3 av 4

Swish.

Faksimil

Poppis.
4 av 4

Poppis.

Faksimil

Det här handlar om mycket pengar!

Swish är en smidig grej, det tycker många. Och det blir mycket pengar i omlopp. Redan så här, lite drygt sex månader in på året, så har det swishats hela 8,2 miljarder kronor, det skriver Nerikes Allehanda.

– Intresset har ökat hela tiden, och de senaste 18 månaderna har tillväxten varit fenomenal, säger Mattias Björk, koordinator för Getswish, bolaget som äger varumärket swish, till Nerikes Allehanda.


Sammanlagt har det swishats nästan 16 miljoner betalningar bara i år, och bara i april swishades det 2,6 miljarder svenska kronor.

– Swish kommer inte att ersätta kontanter fullt ut, men det är rimligt att anta att det kommer att reducera behovet och användandet av kontanter, säger Björk till Nerikes Allehanda.


Och det kanske inte är askonstigt med tanke på att swish växer fort – i slutet av april hade nästa 2,7 miljoner svenskar laddat ner appen. Och man tror sig kunna bli ännu större.

– Vi ser att swish växer i alla olika åldrar. Vi tror att vi kan bli dubbelt så stora inom en lite längre tidsperiod, men vi kommer aldrig att nå alla svenskar, säger Björk till Nerikes Allehanda.