Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12-åring hängdes upp i taket och våldtogs

- 02/08/2015, 13:07

Jessica Gow / SCANPIX / TT

Tidigare har sju män dömts för övergrepp mot flickan.

En 12-årig flicka ska våldtagits av en 25-årig man, som nu åtalas för grov våldtäkt mot barn.

Det är ännu oklart var han befinner sig, men han kan komma att efterlysas. Flickan berättar om hur mannen satte på henne handbojor och kedjade fast henne vid en krok i taket. Hon ska också ha fått koppel runt halsen och blivit piskad.

– En tolvårig flicka ska inte sitta fastsatt i en krok i taket, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson, rapporterar Expressen via TT.

Brottet ska ha skett i mannens hem hösten 2013. Hemma hos mannen fann polisen handbojor, piskor, koppel, kedjor och en piska. Mannen nekar till brott. Nyligen dömdes sju andra män för övergrepp på samma flicka. Våldtäkterna pågick under två års tid i olika delar av landet.

Männen lyckades tjata sig till träffar med flickan på internetforum. En av männen band henne och våldtog henne i en skog.

– Man häpnar när man hör hennes berättelse. Hon är mycket trovärdig och vi har även kunnat styrka åtalen mot männen genom teknisk bevisning som chattkonversationer och i något fall fanns dna på en kondom och på en bh, säger Daniel Veivo Pettersson.

Förutom de nu åtta männen misstänkt ytterligare minst en man vara inblandad i övergreppen. Men polisen har ännu inte lyckats identifiera honom.