Hagamannen - Niklas Lindgren.
1 av 2
Hagamannen - Niklas Lindgren. - Foto: Scanpix / TT
Hagamannen släpptes i förra veckan.
2 av 2
Hagamannen släpptes i förra veckan. - Foto: Jessica Gow / SCANPIX / TT

Flera dödshot mot Hagamannen efter frigivningen

I sociala medier är stämningen upprörd och i vissa fall hotfull.


Niklas Lindgren har varit fri sedan i förra veckan, något som upprört personer i hans hemstad Umeå. Även i sociala medier är stämningen hetsig.

Flera Facebookgrupper har startats och enligt Expressen är stämningen hotfull även på Twitter. Enligt tidningen har dödshot framförts och flera personer skriver att de vill se Niklas Lindgren död.

LÄS MER: 7 saker vi vet om Hagamannens liv efter frigivningen

Polisen vill inte uppge om Hagamannen på grund av hotbilden har någon form av personskydd.

– Jag kan hålla med om att han har en hotbild emot sig. Men jag skulle påstå att den hotbilden ser annorlunda ut beroende på om han befinner sig i Umeå eller på annan plats, säger Börje Öhman, kommunikationschefen för polisens Region nord, till Expressen.

Polisen gör ingen skillnad på hot mot Lindgren och hot generellt.

– Vi kommenterar inte sådana här jobb så mycket oavsett vem det rör. Men vi är naturligtvis medvetna om att det florerar hot mot Niklas Lindgren i sociala medier, och har även fått veta det genom våra egna kanaler. Han kommer att behandlas som alla andra som har en hotbild emot sig.

LÄS MER: Hagamannen släpps i dag – fortfarande skyldig staten 400 000

En person som lever under hot kan skyddas på olika sätt.

– Rent generellt, jag talar inte om Niklas Lindgren nu, så har vi ett antal åtgärder som vi kan vidta för att skydda en person. Det yttersta skyddet, som vi bland annat har för statsministern, är livvakter, säger Börje Öhman till Expressen.

Öhman uppmanar samtidigt allmänheten att lita på polis och myndigheter i stället för att ta lagen i egna händer eller utrycka sig hotfullt i sociala medier.

/
/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!