SDU:s nya ordförande sparkas från SD

Nu petas Jessica Ohlson från partiet.


Förra lördagen bröt SD med sitt ungdomsförbund och kommer i stället att starta ett nytt ungdomsförbund.

En ny ordförande till det gamla ungdomsförbundet valdes också, Jessica Ohlson. men nu går hon samma väg som de tidigare SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne och blir utesluten av moderpartiet, skriver Aftonbladet.

– Man har startat ett personärende mot mig. Det visar återigen att partiledningen helt saknar respekt för demokratin, säger Ohlson till Aftonbladet.

Ohlson har riktat stark kritik mot SD och sagt att man ska göra allt för att byta ut SD:s ledning.

Sverigedemokraternas pressekreterare Henrik Vinge säger att det inte längre kommer att gå att vara medlem i det gamla ungdomsförbundet och SD samtidigt.

– Det står tydligt i våra stadgar att man inte kan vara dubbelansluten till någon annan partipolitisk organisation samtidigt som man är med hos oss. Man får välja var man vill vara med, det gäller Jessica Ohlson och alla andra, säger han till Aftonbladet.

SDU
/
/
/
/
Senaste nytt

Här är Moderaternas raderade Instagraminlägg – gjorde ”Spotify wrapped” om skjutningar

S: Regeringens biståndsstopp tom symbolpolitik

Biståndsmyndigheten Sidas granskning visar att inga svenska biståndspengar går till terrorverksamhet i de palestinska områdena. Nu kräver Morgan Johansson, utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna, att regeringen och Sverigedemokraterna återupptar utvecklingsbiståndet.

Domstol: Trump kan åtalas för stormningen

Donald Trump kan inte luta sig mot immunitet i rättsliga mål som gäller stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Det slår en federal appellationsdomstol fast, och öppnar för nya åtal mot expresidenten.

Munter avslutning på börsveckan i New York

1 timme sedan
Kurserna på den amerikanska börsen steg på fredagen sedan centralbankschefen Jerome Powell i ett tal antytt att styrräntan förblir oförändrad vid bankens nästa möte i december. Powell sade samtidigt att det är för tidigt att blåsa faran över när det gäller inflationen och att räntesänkningar knappast är aktuella inom den närmaste tiden.

FN avslutar fredsinsatsen i Sudan

1 timme sedan
FN:s säkerhetsråd har beslutat att avsluta den fredsbevarande insatsen i det av inbördeskrig sargade Sudan. Beslutet togs på fredagskvällen när rådet möttes i New York.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"En olycka har inträffat i höjd med Berglunda", skriver polisen på sin hemsida.