Ordningsvakten: Hon ljuger och kallade mig "äckliga jävla bögjävel"

- 15/10/2015, 19:02 -
Edvin bemöter kritiken han fått från kroggästen Sophie.
1 av 3

Edvin bemöter kritiken han fått från kroggästen Sophie.

Edvin Ek

Hon menar att hon och hennes syster blev utkastade från krogen för att de använde killtoaletten.
2 av 3

Hon menar att hon och hennes syster blev utkastade från krogen för att de använde killtoaletten.

TT Bild

Edvin har dock en annan sida av historien.
3 av 3

Edvin har dock en annan sida av historien.

Edvin Ek

En ordningsvakt på en krog hängs ut i en film för att han kastade ut två tjejer som använt killtoaletten. Men det är kanske inte hela versionen. "Hon skrek 'äckliga jävla bögjävel'", säger vakten.

Ett klipp och en artikel där 26-åriga Sophie säger att hon och hennes syster blev utslängda från krogen för att de använde killarnas toalett sprids i sociala medier. Att de kastades ut är problematiskt, menar Sophie.

– Vi ifrågasatte det och frågade hur han kunde definiera oss som kvinnor. Hur vet han att vi ser oss själva som kvinnor? säger hon till Metro.

Händelsen filmades och postades sedan på Facebook. Några tycker att det inte är konstigt att hon inte fick använda herrarnas medan andra hyllar henne för att hon kämpar för att människor själva ska få avgöra sin könsidentitet, skriver Metro.

  Men enligt ordningsvakten Edvin som kastade ut tjejerna så finns det en annan sida av historien. Han menar att Sophie har klippt bort en del av filmen som är mindre smickrande.

  – Hon skrek "äckliga jävla bögjävel", säger han till Nyheter24.

  Han frågade om hon var homofob då hon ska ha svarat "Ja, jag är så jävla trött på män just nu!".

  – Det känns underligt att använda det som skällsord när man påstår sig kämpa för sexuellt likaberättigande.

  Edvin säger att han fattar att inte alla identifierar sig som män och kvinnor, och att han håller med om att det behövs könsneutrala toaletter. Men där han jobbar är det uppdelat, och alla är inte bekväma med att tjejer är på männens pissoar eller tvärtom, säger han.

  – Vi hade gjort samma om en kille hade besökt tjejtoaletten, och det har hänt en antal gånger.

  Edvin tillägger att tjejerna blev utkastade för att de "hängde i pissoaren", trots att han sagt till dem första gången han hittade dem där.

  – De hade fått vara där om de på något sätt sagt att de identifierade sig som män, säger han och fortsätter:

  – Hon får gärna lägga ut den oklippta versionen av filmen, jag och mina kollegor har inget att dölja.

  När Nyheter24 kontaktar Sophie säger hon att hon aldrig skulle använda en sexuell läggning som skällsord.

  – Jag skulle aldrig använda en sexuell läggning som ett skällsord. Och om min syster skulle ha gjort det så vore jag mäkta förvånad då hon själv är öppet homosexuell, säger Sophie.

  Hon bekräftar att filmen är klippt och nedkortad men står fast vid att händelseförloppet är detsamma som filmen visar och som hon berättat om tidigare:

  – 1. Vi blir utslängda från klubben på grund av att vi kissar på "fel" toalett. 2. Vi ifrågasätter och ordningsvakterna hänvisar till att vi "är tjejer". 3. Vi lämnar platsen hand i hand med polis. 4. Polisen vi rådgör med efteråt håller med om att ordningsvakten agerade rätt som slängt ut oss – även denna gång med hänvisning till att vi kissat på "felaktig toa", säger Sophie.