Rosling visar att Åkesson har fel.
1 av 4
Rosling visar att Åkesson har fel. - Foto: TT Bild
Richard Jomshof sa under en presskonferens att de ska ha en av Sveriges största kampanjer utomlands. Kampanjen ska avskräcka människor från att komma hit.
2 av 4
Richard Jomshof sa under en presskonferens att de ska ha en av Sveriges största kampanjer utomlands. Kampanjen ska avskräcka människor från att komma hit. - Foto: tt bild
Men Hans Rosling menar att vår gräns för att ta emot flyktingar inte är nådd, inget land i Europa har nått den gränsen.
3 av 4
Men Hans Rosling menar att vår gräns för att ta emot flyktingar inte är nådd, inget land i Europa har nått den gränsen. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT Bild
Jimmie måttar mellan pekfingret och långfingret hur rätt han har – det vill säga inte så mycket rätt.
4 av 4
Jimmie måttar mellan pekfingret och långfingret hur rätt han har – det vill säga inte så mycket rätt. - Foto: Rickard Nilsson/TT bild

Hans Rosling: Jimmie Åkesson har fel

Sverigedemokraterna fortsätter kämpa för att minska invandringen i Sverige för att vi inte klarar av mer folk menar de. Men så fel de har!


Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson i spetsen är inte kända för att känna glädje över att folk faktiskt vill ta sig till Sverige. Som alla vet vill de i stället minska invandringen, för enligt dem så klarar Sverige inte av att vara ett öppet och välkomnande land.

Helst ska Sverige vara som en kaktus med taggarna utåt. Och för att ge den bilden av Sverige ska de nu dra igång en kampanj utomlands där de ska varna människor för att komma hit.

Som Nyheter24 skrev tidigare så ska det vara den största kampanjen i Sveriges historia, enligt SD:s partisekreterare Richard Jomshof.

– De ska inte ens tänka tanken att det är lönt att ta sig till Sverige, för det är det inte i dag, sa Paula Bieler.

Bildkälla: TT bild

Det de glömde att nämna är att det här även kommer att vara en av de mest vilseledande kampanjerna i Sveriges historia. För visst klarar Sverige att ta emot fler, enligt professorn Hans Rosling.

Det förklarade han så fint och pedagogiskt under sin megaföreläsning i Globen.

Visserligen finns det en gräns för hur mycket flyktingar ett land kan ta emot, men Sverige är riktigt långt från den gränsen, menar han.

– Libanon har nästan nått den gränsen, det är ett land med fyra-fem miljoner som tagit emot mer än en miljon flyktingar. Men det finns inget land i Europa som är i närheten av den gränsen, sa han.

Att Sverige, med sina cirka nio miljoner invånare, kommer ta emot cirka 150 000 flyktingar i år enligt siffror från Migrationsverket visar helt klart att vi inte är i samma klass som Libanon.

Så att Jimmie och gänget på riktigt menar att Sverige inte klarar av fler flyktingar och att "det inte är lönt att ta sig hit" är helt världsfrånvänt – Sveriges gräns är verkligen inte nådd.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visst äger Rosling Åkesson?
Tack för din röst!