Barn skulle sjunga "slå mig hårt i ansiktet" – kränkta föräldrar rasar

- 21/10/2015, 08:58
1 av 2

tt bild

2 av 2

tt bild

"Jag vill gärna vara en modern morsa som hänger med. Men är det bara jag som tycker det här verkar helt rubbat?", skriver en mamma på Facebook.

Förra året var det många svenskar som kände sig kränkta över att behöva gå runt och lyssna på Thomas Stenströms hit "Slå mig hårt i ansiktet" precis hela. jävla. tiden.

Och nu har ett gäng föräldrar på Gotland rasat på låten – men av en liten annan anledning. Det var när eleverna på Lyckåkerskolan i Visby kom hem med texten till sommardängan och sa att de skulle sjunga den i skolan som föräldrarna tappade det fullständigt.

"Jag vill ju gärna vara en modern morsa som hänger med. Men är det bara jag som tycker att det här verkar helt rubbat?", ska en förälder ha skrivit på Facebook, enligt Hela Gotland.

Bildkälla

En annan förälder har reagerat på att ungarna inte riktigt vet vad låten handlar om. Och det kanske beror på textrader som:

"Slå mig hårt i ansiktet så får jag känna att jag lever, skjut mig här och nu för nu kan jag dö",

"Huvudet ner i asfalten så får jag känna att jag lever"

Bild:TT

"Dra mig över grusgången för jag vill känna att jag lever,

Dra mig genom staden hem till dig,

Kyss mig över bröstkorgen så får jag känna att jag lever".

Rektorn på skolan, Andreas Larsson, har full förståelse för moralpaniken, och säger nu att låten ska bytas ut – trots att eleverna valt låten själva.

– Det gick för fort. Generellt sett har vi ett uppdrag att även visa kulturella inslag som kan vara lite obekväma men då måste man förbereda det och även informera föräldrarna. Det har vi inte gjort i det här fallet. Läser man bara texten utan att förklara den är det ju ingen lämplig låt att framföra för barn, säger rektor Larsson till Hela Gotland.

Om du mot all förmodan glömt bort hur låten går så har du musikvideon här:


är det här överhuvudtaget rimligt?