Henrik Vinge fick sin dörr rödmålad och rödfärg hälld i sin brevlåda.
1 av 4
Henrik Vinge fick sin dörr rödmålad och rödfärg hälld i sin brevlåda. - Foto: TT
Antifascistisk Aktion i Stockholm.
2 av 4
Antifascistisk Aktion i Stockholm. - Foto: TT
Demonstration.
3 av 4
Demonstration. - Foto: TT
Henrik Vinge, Sverigedemokraternas presschef.
4 av 4
Henrik Vinge, Sverigedemokraternas presschef. - Foto: TT

SD-toppens hem vandaliserat: "Man vill skrämma mig"

SD-toppen utsattes natten till onsdagen för ett attentat mot sitt hem i Stockholm. Bakom dådet står en vänsterextrem grupp.


Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge utsattes för ett attentat under natten, skriver Aftonbladet. Vinges hem i Stockholm blev måltavla för dådet som den vänsterextrema gruppen Antifascistisk Aktion, AFA, säger sig stå bakom.

Presschefens dörr målades röd och hälldes i hans brevinkast. AFA har på sin hemsida skrivit att personer åkte hem till Vinge och färgade "hans ytterdörr lika röd som blodet han och alla andra sverigedemokrater har på sina händer!"

Vid tidpunkten för dådet var Henrik Vinge inte hemma.

– Man vill skrämma upp mig i min roll som politiker så att jag inte ska företräda de åsikter jag står för och inte driva den politik som jag driver. Det är ett i grunden odemokratiskt sätt att agera på, säger Vinge, som menar att attentatet inte kommer att påverka hans arbete.

– Det är fel att man ger sig på demokratiska politiker på det här sättet i deras hem. Men jag kommer fortsätta att jobba för det jag tror och för de väljare som vi har. Tyvärr är det så att det finns människor i min närhet som inte hanterar det här lika bra som jag gör. Och det är något som jag kommer behöva hantera, säger Vinge till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!