- Foto: Nyheter24

Här bor de rikaste personerna i Sverige – och de fattigaste

Bor du i någon av de rikaste kommunerna i Sverige? Du kanske till och med är en av de som tjänar en mille i månaden? Eller en som ligger kring 240 000 om året.



80 procent av alla svenska miljonärer är män. Hälften av dessa bor i stockholmområdet och nästan var åttonde person i Danderyd kommun hade en miljoninkomst 2014. 100 svenskar har en miljon kronor – i månadsinkomst.

Men en del kommuner har en betydligt lägre medelinkomst. Senaste uppgifterna visade att Dorotea har absolut lägst, med drygt 240 000 krono. Åsele, Filipstad, Munkfors och Ljusnarsberg har alla drygt 250 000 kronor. I årsinkomst alltså.

Bildkälla

Sammanräknad förvärvsinkomst består av inkomst av tjänst och inkomst av näringsverksamhet. I inkomst av tjänst ingår förutom löneinkomst även inkomst från pension, sjukpenning, arbetsmarknadsstöd och andra skattepliktiga ersättningar från försäkringskassan.

En ny sammanställning kommer ut i januari 2016. Källa: Statistiska centralbyrån.

/
/
Rik
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du fattig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.