Storm på havet i Sverige
1 av 3
SMHI har utfärdat klass 3-varning för höga vattenflöden. - Foto: TT Bild
Strand med vatten
2 av 3
I västra Sverige har det varit svårast. - Foto: TT Bild
Stormen Helga
3 av 3
Helga ställer till det. - Foto: TT Bild

SMHI:s extrema varning: Jätterisk för översvämning

Stormen Helga har vid sin resa genom Sverige ställt till med massor av problem. Och det är inte heller över. Nu utfärdar SMHI en klass 3-varning för mycket höga flöden.


I fredags slog stormen Helga till med all sin kraft särskilt mot västra Sverige. Flera träd blåste ner, lastbilar välte och i Göteborg rasade en byggnadsställning till marken där en person skadades lindrigt.

Nu kommer konsekvenserna av Helgas framfart. Uppgifter om översvämningar och en klass 3-varning som är högsta på skalan och innebär extremt höga vattenflöden.

Områden kring Bohus fästning har ett översvämmat område. Ännu har inte räddningstjänsten kopplats in för att arbeta med översvämningen. Det är vanligt med höga vattenflöden i just det området, rapporterar Expressen.

Varningen som SMHI utfärdat gäller i Västsverige och varningen gäller mycket höga flöden. SMHI berättar också att det fortsätter att vara blåsigt över landet. Över främst nordvästra Götaland, Halland och Gotland är det risk för mycket hårda vindbyar. Även tågtrafiken fortsätter att ha problem under lördagen med inställda tåg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!