Fredag 30 Jul
Stockholm

Skolans smarta idé för att få bort svordomarna hyllas – "Det har haft effekt"

1 av 2
2 av 2

När barnen började använda ovårdat språk fick rektorn nog. Nu hyllas Nyhemsskolans nya regler.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Tangra Brussander, rektor på Nyhemsskolan i Fingspång fick höra ett par sexåringar på skolgården använda mycket grovt språk kände hon att det var nog. Och det tog inte lång tid förrän skolan införde nolltolerans mot alla typer av svordomar.

– Det var en av lärarna som hade hört om en skola i Norrköping där de skickar hem lappar när barnen svär, och vi tyckte det lät som en intressant idé, säger Tangra Brussander till Nyheter24.

Nu har de nya reglerna blivit en stor snackis på Facebook, och skolan hyllas av tusentals, som tycker att det behövs mer ordning och reda på hur barnen pratar med varandra i skolan.

– Det har haft effekt. Först trodde vi att det skulle bli mycket administration, men vi har inte behövt skicka hem så många lappar.

Och enligt Tangra är det inte bara rädslan för att få lappar hemskickade som gör att eleverna håller sig i skinnet. I vissa familjer ligger det bra mycket mer i potten.

– I en familj sa de till sitt barn att för varje lapp som kommer hem så försvinner en julklapp. Och när eleven kom till skolan och berättade det här så blev ju de andra eleverna lite oroliga, för julklappar vill man ju ha, säger Tangra.

Tycker du det här är en bra idé?
Tack för din röst!
Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela