Ebba antastades i simhallen när hon satt i bubbelpoolen.
1 av 3
Ebba antastades i simhallen när hon satt i bubbelpoolen. - Foto: Ebba Wallström/TT Bild
Hon har skrivit ett inlägg om händelsen på sin Facebook: "Jag skriver detta för att uppmärksamma att detta händer tjejer hela tiden. Så snälla, kontrollera er killar/män. Så jävla svårt är det inte".
2 av 3
Hon har skrivit ett inlägg om händelsen på sin Facebook: "Jag skriver detta för att uppmärksamma att detta händer tjejer hela tiden. Så snälla, kontrollera er killar/män. Så jävla svårt är det inte". - Foto: Ebba Wallström
Hon är väldigt förbannad över mannens beteende.
3 av 3
Hon är väldigt förbannad över mannens beteende. - Foto: SCANPIX NORWAY/TT

18-åriga Ebba antastades i simhallen: "Inte okej att ta på främmande kroppar"

Ebbas visit i simhallen blev allt annat än trevligt. Hon blev antastad av en äldre man när hon satt i bubbelpoolen.


I söndags när 18-åriga Ebba Wallström var och motionssimmade märkte hon att en äldre man tittade åt hennes håll från simhallens bubbelpool – vilket kändes lite obehagligt. Hon ville också sätta sig i bubbelpoolen men drog sig för det när han var där. Till slut gick han och då vågade hon sig dit.

– Sen kom han tillbaka. Då satt jag där tillsammans med honom och en annan man som hade sitt barn med sig, säger Ebba till Nyheter24.

Även om den äldre mannen verkade vara trevlig då han småpratade var Ebba på sin vakt. Till en början satt han på ett bekvämt avstånd men sedan började han flytta mot henne och hon svarade med att flytta bort. När en kvinna anslöt sig till bubbelpoolen kunde inte Ebba flytta sig mer och hon hamnade bredvid den äldre mannen.

– Han började bre ut sig och pressade sitt ben mot mitt.

Därefter kände hon något som verkade vara en hand på hennes ben. Ebba som inte ville tänka det värsta om andra tänkte först att det var bubblorna som kändes – men så var det inte.

– Jag tog hans hand och lyfte bort den.

Och mannen sa ingenting, han varken sa förlåt eller kommenterade det hela. Till slut reste sig Ebba och gick, de andra i poolen hade ingen aning om vad som hänt.

Ebba ångrar att hon inte sa något men var för paff och arg. Och i och med att det inte är ovanligt att tjejer råkar ut för liknande saker skrev hon om det hela på sin Facebook. Något som Expressen var först med att uppmärksamma. Flera känner igen sig i det Ebba skriver och visar sitt stöd.

– Jag kände att det var viktigt att skriva om det hela då liknande saker händer tjejer hela tiden – och då händer alt möjligt, även betydligt värre saker, säger hon och fortsätter:

– Tidigare har jag fått sexistiska kommentarer av äldre män, så det var inte första gången något sådant här händer bara att det nu var ett steg längre.

Här är hela hennes inlägg


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nya kollektivavtal inom offentlig sektorn

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.