"Det här är ett mycket stort problem för de som är drabbade, men också ett stort demokratiskt problem för hela vårt land" säger statsminister Stefan Löfven.
1 av 3
"Det här är ett mycket stort problem för de som är drabbade, men också ett stort demokratiskt problem för hela vårt land" säger statsminister Stefan Löfven. - Foto: TT
Han kritiserar dessutom polisen som mörkade övergreppen som skedde på festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården.
2 av 3
Han kritiserar dessutom polisen som mörkade övergreppen som skedde på festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården. - Foto: TT
Statsminister Stefan Löfven.
3 av 3
Statsminister Stefan Löfven. - Foto: TT

Stefan Löfven kritiserar polisen efter avslöjandet om massövergreppen

Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven de massövergrepp som avslöjades i går och som drabbat unga tjejer.


Många unga kvinnor har blivit utsatta för övergrepp under gratisfestivalen We are Sthlm i somras och förra sommaren, det har Dagens Nyheter avslöjat.

Under nyårsafton utsattes tjejer i Kalmar för liknande övergrepp. Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven händelserna skriver Expressen.

– Först vill jag ha sagt att jag känner en mycket stark vrede att unga kvinnor inte ska kunna gå på en musikfestival utan att bli kränkta, sexuellt trakasserade och attackerade. Det här är ett mycket stort problem för de som är drabbade, men också ett stort demokratiskt problem för hela vårt land och därför ska vi inte vika en tum, säger Stefan Löfven till Expressen.

Han kritiserar polisen och kallar det för ett dubbel svek mot kvinnorna.

– Nu kan vi se från den här rapporteringen, det är förtjänstfullt rapporterat av flera medier, ett mönster, att det både är enskilda män men inte minst män i grupp som tar sig för att på ett vedervärdigt sätt kränka kvinnor, säger Löfven till Expressen och fortsätter:

– Vi ska hantera det tufft. Det är ett brott och brott ska beivras, brott ska lagföras. I det här fallet är det ett dubbelt svek mot de här unga kvinnorna, att det inte blivit lagfört och hanterat på det sätt vi skulle önska. Det andra är att polisen dessutom inte informerat eller berättat om de här problemen. Det är ett dubbelt svek mot de här kvinnorna.


Bildkälla: TT


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!