Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här får eleverna inte snapchata eller instagrama på rasten – har mobilfri vecka

- 13/01/2016, 10:48 -
Inget snapchatande på rasten inte.
1 av 2

Inget snapchatande på rasten inte.

TT Bild

I alla fall i en vecka.
2 av 2

I alla fall i en vecka.

JESSICA GOW / JESSICA GOW / TT

I stället får de helt enkelt umgås med varandra på rasten.

Det här kanske låter som rena mardrömmen för många.

På Söderbaumska skolan i Falun har nioendeklassarna mobilförbud på sina raster den här veckan. Det var svenskläraren Mats Rylander som kom på idén, skriver Metro.

– Det jag ser i vår vuxenvärld är att mobilen tar mycket tid, vi sitter och tittar ner i skärmar i stället för att prata med varandra, säger han till Metro.

Så i stället för att stirra ned på skärmarna så får 51 stycken niondeklassare umgås med varandra. På måndagen hade eleverna lite svårt enligt Mats. De visste inte riktigt vad de skulle göra. En av eleverna kände sig tvungen att låsa upp skåpet och kolla mobilen, säger Mats.

Eleverna ska skriva i en dagbok under veckan om sina reflektioner om livet utan mobil på rasten.

– De tycker att det är okej, det är lite spännande också att några killar gick ut och åkte madrass på snökullen, vilket de aldrig gör annars. Och de sitter och pratar med varandra lite mer, så det ska bli spännande att läsa deras dagböcker och utvärdera, säger Mats till Metro.