Fredag 16 Apr
Stockholm

Geniala svenska uppfinningen gör att du aldrig kommer spräcka mobilskärmen igen

1 av 5
Ungdomarna bakom proje
2 av 5
Ungdomarna bakom proje. Foto: instagram
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Är du trött på att noja över din skärm? Trött på dyra reparationer. Nu har ett gäng svenska gymnasieungdomar uppfunnit ett sätt som får dig att slippa det!

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nästan ingenting är väl så tråkigt som en spräckt mobilskärm? En sådan olycka kan ofta vara dyr att fixa, och sjukt irriterande att leva med. Men nu har ett gäng svenska ungdomar kommit på en briljant uppfinning som kommer bespara dig massor av huvudvärk.

– Vi knäckte koden. Vi vill alla ha våra mobiler som de är men ändå kunna skydda dem utan att använda skal. Och då kom vi på Screenbumbps. Det är fyra plastkuddar som du sätter i varje hörn på mobilen, säger Emil Nordenfors som är en av grundarna till UF-företaget Screenbumps till Nyheter24.


Idén visade sig fungera bra. Riktigt bra. För att testköra plastkuddarna testsläppte man mobiler över hundra gånger från olika höjder och på olika underlag. Och inte en enda gång sprack skärmen. Nu kämpar de unga företagarna med att få ut sin idé på den stora marknaden och kunna tjäna ordentligt med kosing på den geniala uppfinningen.

– Vi har lyckats få ut den i två olika butiker. Det är ändå ett kvitto på att vi har en produkt som fungerar. Nu satsar vi på lite större kedjor, fortsätter Nordenfors.

Vill du ha det här?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela