Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Populära chokladen som återkallades har sålts i Sverige: "Ät den inte"

- 23/02/2016, 20:25 -
Mängder av choklad återkallades.
1 av 2

Mängder av choklad återkallades.

TT Bild

Chokladen har sålts i Sverige.
2 av 2

Chokladen har sålts i Sverige.

TT Bild

Man kan riskera kvävning om man äter chokladen.

Under dagen möttes vi av beskedet att chokladföretaget Mars återkallar mängder av Mars, Milky Way och Snickers i hela 55 länder. Detta för att man har hittat plast i chokladen. Risken att äta chokladen är kvävning enligt holländska livsmedelverket.

En av de drabbade länderna är Sverige enligt Expressen. Vilka de övriga länderna är framgår inte än.

– Det har hittats en plastbit i en Snickers i Tyskland. Det har kommit ett enda konsumentklagomål, säger Ylva Freiesleben på Mars nordiska kontor till Expressen.

Chokladen som det handlar om ska vara tillverkad i den nederländska staden Veghel. Nu håller man på att meddela de stora livsmedelskedjorna om att chokladen dras tillbaka.

Gällande Marschokladen så ska du kolla på bäst före-datumet. I Holland har datumet från juni 2016 till januari 2017 nämnts, då uppmanas man att inte äta chokladen. Och batch-numret som nämnts i Holland, enligt Expressen, ska vara 550*, 551*, 52*,553*,601*,602* eller 603*.