Det var i tisdags förra veckan som misshandeln skedde på en grundskola i Eskilstuna när ett bråk bland en grupp barn i förskolan uppstod. Bilderna har inget med artikeln att göra.
1 av 4
Det var i tisdags förra veckan som misshandeln skedde på en grundskola i Eskilstuna när ett bråk bland en grupp barn i förskolan uppstod. Bilderna har inget med artikeln att göra. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Barnen hade tagit sig till en del av skolgården där de egentligen inte får vara.
2 av 4
Barnen hade tagit sig till en del av skolgården där de egentligen inte får vara. - Foto: MUHAMMED MUHEISEN/AP/Scanpix
I bråket fick en 6-åriga pojke en hjärnskakning.
3 av 4
I bråket fick en 6-åriga pojke en hjärnskakning. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Han ska ha fått flera slag mot sig, eventuellt också en spark mot huvudet.
4 av 4
Han ska ha fått flera slag mot sig, eventuellt också en spark mot huvudet. - Foto: TT Nyhetsbyrån

6-åring misshandlad av jämnåriga på skola – fick hjärnskakning

En 6-årig pojke fick en hjärnskakning efter att han misshandlats under ett bråk bland förskoleklassbarn.


Det var i tisdags förra veckan som misshandeln skedde på en grundskola i Eskilstuna när ett bråk bland en grupp barn i förskolan uppstod. Barnen hade tagit sig till en del av skolgården där de egentligen inte får vara, skriver Eskilstuna-Kuriren.

I bråket fick en 6-åriga pojke en hjärnskakning. Han ska ha fått flera slag mot sig, eventuellt också en spark mot huvudet.

Händelsen är nu anmäld till polisen och socialförvaltningen i Eskilstuna. Men enligt skolan blev de avrådda från att göra en anmälan – eftersom det rör sig om så pass unga barn.

– De rådde oss att i stället jobba aktivt med föräldrar enligt en plan vi nu lagt upp, säger skolans rektor som också berättar att det även tidigare under läsåret har funnits en del konflikter.

Skolan har nu pratat med alla barn som var inblandade, och samtliga ska vara ångerfulla.

Hans Ringström, skolchef för grundskolan i Eskilstuna kommun, tycker att det nu måste göras förändringar på skolan.

– I detta arbete behöver skolan arbeta både med miljön utomhus men även med organisationen kring tillsyn av eleverna. Både den elev som utsatts och de som gjort detta är mycket unga och även de barn som utfört handlingen kommer att behöva stöd för att komma vidare, säger Hans Ringström till Eskilstuna-Kuriren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.