Halkolyckor blockerade vägar

En långtradare välte vid 04-tiden i morse på E18 vid Gärdsnäs trafikplats.


En långtradare lastad med virke välte strax före klockan fyra på måndagsmorgonen på E18 vid Gärdsnäs trafikplats utanför Köping. Virkeslasten spreds över vägen och orsakade totalstopp på E18 i östlig riktning. Vid femtiden kunde trafiken åter släppas på, men bara i ett körfält.

– Det råder blixthalka. Vägbanorna var blöta under kvällen och är nu täckta av blankis, säger Thomas Gustafsson, ledningsbefäl vid polisen i Västerås till TT.

Långtradarchauffören klarade sig utan skador.

Blixthalkan orsakade även en olycka på Sjöhagsvägen i Västerås, där en bil fick sladd och körde in i en stolpe. Fem personer färdades i bilen, men ska enligt polisen inte vara skadade.

Även i Gävleborgs län rådde halka under söndagskvällen och natten till måndagen. Strax före klockan 21 på söndagen välte en tankbil med väteperoxid på riksväg 83 vid Bollnäs och orsakade stopp i trafiken. Vägen var blockerad hela natten, men lasten hade inte skadats. Ännu vid 05-tiden på måndagsmorgonen låg tankbilen kvar.

– Vi räknar med att bärgningen påbörjas vid 05:30. Under tiden leds trafiken om och det är skyltat, säger Gävlepolisens vakthavande befäl Nina Nordlinder Åberg till TT.

Vid 03-tiden inträffade även en singelolycka vid Gävlebro. Bilen voltade och körde rakt in i ett träd.

Det var två personer i bilen och mirakulöst nog blev det inga personskador, säger Nina Nordlinder Åberg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.