16-åriga Sophie misshandlades svårt. Mamman har gett tillstånd att Nyheter24 publicerar bilden.
1 av 3
16-åriga Sophie misshandlades svårt. Mamman har gett tillstånd att Nyheter24 publicerar bilden. - Foto: Sophie Fathers/Privat
Hon ligger just nu på sjukhus.
2 av 3
Hon ligger just nu på sjukhus. - Foto: TT
Mamman vill inte att folk spekulerar i orsaken.
3 av 3
Mamman vill inte att folk spekulerar i orsaken. - Foto: TT

16-åriga Sophie misshandlades brutalt av tre okända män – saknar känsel i benen

Hon var på väg till gymmet när hon såg att en bil följde efter henne.


Som Nyheter24 skrivit om tidigare så slogs en 16-årig tjej ned helt oprovocerat i Kungsbacka i måndags kväll. Det var 16-åriga Sophie som utsattes för misshandeln när hon var på väg för att träna.

– Hon var på väg till gymmet när hon såg att det var en bil som följde efter henne. Hon började då springa, säger Sophies mamma till Aftonbladet.

Tre okända män ska ha rusat ur den silverfärgade bilen och till Göteborgs-Posten berättar Sophie vad en av dem skrek, skriver Aftonbladet.

– "Gör inget motstånd för det kommer du att få ångra".

De tryckte upp henne mot en vägg och slog henne, sedan bara lämnade de henne där på marken. Två av dem ska ha varit mer delaktiga och en var mer iakttagande.

Varför de utsatte Sophie för misshandeln är oklart enligt mamman. De försökte varken dra in henne i bilen eller råna henne. I och med att hon hade sin mobil kunde hon ringa efter hjälp då hon inte kunde resa sig.

Sophie kördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset där hon vårdas just nu av en neurolog.

– Hon är blåslagen i ansiktet efter knytnävsslag och har ingen känsel i benen. De har gjort tester på hennes reflexer men vi vet ännu inte vad som kommer att hända. Vi får ta beskeden när de kommer.

Mamman berättar att det känns väldigt jobbigt just nu. Att folk spekulerar på nätet gör det hela ännu jobbigare och menar att spekulationer tär psykiskt på hela familjen. Hon tycker att det bästa vore om alla upphör med det för Sophies skull.

Just nu handläggs ärendet, som rubriceras som grov misshandel, av lokalpolisområdet Kungsbacka. Inga personer är gripna i nuläget enligt polisen, skriver Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.