Kvinna släpad efter bil

Kvinnan försökte ta tillbaka väskan från en tjuv. Då släpades hon efter en bil i ett tjugotal meter.


En kvinna i 50-årsåldern fick lättare skrapsår sedan hon släpats efter en bil i samband med ett försök till rån i Ale, norr om Göteborg, på måndagskvällen.

Kvinnan hade handlat och lagt in sina varor och sin väska i bilen när hon gick tillbaka med kundvagnen.

På väg tillbaka till bilen såg hon en man som stod på passagerarsidan av hennes bil. Hon anade oråd och började springa mot bilen. Mannen hade krossat rutan och tagit väskan som låg på passagerarsätet. Han plockades sedan upp av en annan bilist.

Kvinna lyckades dock hinna ikapp bilen och kastade sig på passagerarsidan för att ta tillbaka sin väska. Under försöken att ta tillbaka väskan släpades kvinnan med ett 20-tal meter. När hon förstod att männen inte skulle stanna bilen kastade hon sig ut samtidigt som hon fick tag på väskan.

– Hon fick skrapsår på knäna och benen. Hon plåstrades om på platsen och ville inte följa med till sjukhus, säger polisens presstalesman Jan Strannegård.

Förövarna var inte gripna på kvällen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.