Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Titti, 23, fick sin bil vandaliserad med hakkors och rasistiska hatord

- 01/04/2016, 15:23 -
Bilen stod parkerad utanför Tittis hem i Västerås.
1 av 4

Bilen stod parkerad utanför Tittis hem i Västerås.

privat

Bilen stod parkerad utanför Tittis bostad i Västerås.
2 av 4

Bilen stod parkerad utanför Tittis bostad i Västerås.

privat

3 av 4

privat

Idag är Titti rädd och orolig för framförallt hennes småsyskons säkerhet.
4 av 4

Idag är Titti rädd och orolig för framförallt hennes småsyskons säkerhet.

privat

Nu söker polisen efter vittnen till händelsen, som ska ha inträffat i stadsdelen Vallby i Västerås någon gång mellan tisdag kväll och onsdag eftermiddag.

Synen som Titti Hassan, 23, möttes av igår efter jobbet skakade henne på djupet. Någon hade ristat in hatiska ord och stora svastikor i lacken på hennes bil.

– Jag är inte mig själv längre. Jag står och kollar ut genom fönstret hela tiden och är så rädd. Vågar jag gå ut? Vågar jag låta mamma gå till jobbet själv? säger Titti bekymrat till Nyheter24.


Det rasistiska hatbrottet, som är polisanmält, inträffade på parkeringen utanför bostaden i stadsdelen Vallby i Västerås.

Tittis yngre syskon befann sig ensamma hemma i lägenheten under dagen medan hon jobbade och det är främst deras säkerhet hon oroar sig över nu.

En liknande händelse inträffade för ungefär fem år sedan. Då klottrades ett stort hakkors på familjens husvägg, men ingen greps för brottet.

Titti upplever att Västerås inte känns tryggt längre. Dagen innan hennes bil utsattes för skadegörelsen, blev hennes mamma förföljd av tre ungdomar i en guldfärgad Audi.

– De hånade min mamma, pekade finger, gasade på med bilen och försökte preja henne av vägen. Jag hörde i telefonen hur hon skrek på dem. Mamma var helt skakad efteråt.

Tittis numera vandaliserade bil, som var en födelsedagspresent från hennes föräldrar, vet hon inte riktigt vad hon ska göra med nu. Hon skäms när folk går förbi den, det blir en förlängd kräkning.

Mitt i rädslan och chocken har Titti ändå överväldigats av omtanken från sina medmänniskor. I sociala medier delas efterlysningar om tips från allmänheten flitigt.


Hon har också tagit emot flera mail från främlingar som uttrycker sin ilska över det som har hänt och erbjuder stöd och tröst.

Några av dem vill till och med ordna en insamling för att täcka kostnaderna för att återställa bilen, vilket Titti är oerhört tacksam för.