Det var på fredagseftermiddagen som flera personer hörde av sig till polisen och berättade om en misstänkt pistolman i Svalöv.
1 av 3
Det var på fredagseftermiddagen som flera personer hörde av sig till polisen och berättade om en misstänkt pistolman i Svalöv.
Polisen inledde då ett stort pådrag.
2 av 3
Polisen inledde då ett stort pådrag. - Foto: Mikael Fritzon
Mannen har stoppats och kontrollerats. I mannens bostad hittade polisen en soft airgun som uppges vara det förmodade vapnet.
3 av 3
Mannen har stoppats och kontrollerats. I mannens bostad hittade polisen en soft airgun som uppges vara det förmodade vapnet. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Skola evakuerad efter larm om pistolman

Mannen visade sig ha en soft air gun.


Det var på fredagseftermiddagen som flera personer hörde av sig till polisen och berättade om en misstänkt pistolman i Svalöv. Polisen inledde då ett stort pådrag.

– Vi tog det säkra före det osäkra. När vi får flera uppringningarna om samma sak, då pangar vi på och skickar flera patruller, säger Ewa–Gun Westford, presstalesperson för polisen i Skåne, till TV4.

Mannen har stoppats och kontrollerats. I mannens bostad hittade polisen en soft airgun som uppges vara det förmodade vapnet, skriver polisen på sin hemsida.

En skola i närheten stängdes som en trygghetsåtgärd till det att mannen hade hittats och polisen kunde konstatera att han inte bar ett skarpt vapen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!