Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen hade fullt upp under midsommarnatten – både fylla och misshandel

- 25/06/2016, 08:42
Polisen har haft fullt upp under midsommarnatten.
1 av 2

Polisen har haft fullt upp under midsommarnatten.

TT

Det har förekommit både fylla och misshandel.
2 av 2

Det har förekommit både fylla och misshandel.

TT NYHETSBYRÅN

Under midsommarnatten har polisen haft fullt upp. På flera håll i landet har det förekommit både fylla och misshandel.

Polisen har haft mycket att göra under midsommarnatten då det på flera håll i Sverige förekommit både fylla och misshandel.

– Vi har haft flera misshandelsfall, olaga hot, skadegörelse, fylleri och liknande. Det har varit precis så att bilarna har räckt till. Vi har fått prioritera vad vi skickat bilar på, säger Magnus Modig, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, skriver Sydsvenskan via TT.

En man blev knivskuren i Stockholm sent på fredagskvällen och fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Men det är inte bara i Stockholm som polisen har haft fullt upp utan även i södra Sverige.

– Vi har ett grövre brott, en grov misshandel på Öland. En person är förd till sjukhus medvetslös med allvarliga skador och två personer är gripna, säger Marie Keismar, vakthavande befäl vid polisregion Syd, skriver Sydsvenskan via TT.

Hon berättar också att natten har varit värre än en vanlig helgnatt.

I norra Sverige har det också varit en hel del bråk och fylla under midsommarnatten. Flera personer har gripits av polisen för rattfylleri.

– Det har varit en hel del fylleri, det har varit en hel del misshandel, så det har varit mycket att göra för patrullerna i region Nord, säger Michael Liljenberg, vakthavande befäl, polisregion Nord, skriver Sydsvenskan via TT.

Men på vissa delar av landet har firandet varit relativt lugnt.

– Det har varit som en lugn helgnatt skulle jag vilja påstå. Lite fester har vi haft med lite stök, vi har haft en del fyllon i länet, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, skriver Sydsvenskan via TT.

I de västra delarna av Sverige har det heller inte varit så mycket.

– Det beskrivs som att det är ganska lugnt. Det är mycket folk ute men de har trevligt, säger Stefan Mohoff, operatör på polisregion Väst, skriver Sydsvenskan via TT.