Rödebyförhandlingar i säkerhetssal

Det är en känsloladdad hovrättsförhandling som väntar för de berörda i Rödebyfallet.


I dag tas hovrättsförhandlingarna upp mot den så kallade Rödebypappan som sköt 15-åriga Simon Söderberg i Rödeby förra året. Den nu 51-årige mannen friades i tingsrätten på grund av psykisk störning.

Vid tingsrättsförhandlingarna i Karlskrona tingsrätt hotades flera av de inblandade. Man har därför ökat säkerhetsgraden inför förhandlingarna vid Malmö hovrätt.

– Han har haft den nya rättegången framför sig nu i ett halvår och tycker ändå att det är bra att vi kommit så långt. Han kommer att ha två stödpersoner med sig under rättegången, säger Vidar Wahlestedt, 51-åringens advokat, enligt Göteborgs-Posten.

Chefsåklagare Tommy Clevenhult åtalar 51-åringen för mord. Åklagaren menar att man tagit för stor hänsyn till rättspsykiatrikernas uttalande om psykisk störning. Man kunde i tingsrättsförhandlingarna inte bevisa att den åtalade hade uppsåt att döda.

Nyheter24 berättade i går hur Rödebypappan och hans familj hedrade 15-åriga Simon Söderberg på årsdagen med ljus, marschaller och blommor. Flera anhöriga till 15-åringen besökte platsen och det hela förlöpte stillsamt.

Hittills har inga hot inkommit inför hovrättsförhandlingarna men man vidtar ändå förebyggande säkerhetsåtgärder, uppger Göteborgs-Posten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inget brott bakom död i Torsby

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.