Rödebyförhandlingar i säkerhetssal

- 08/10/2008, 07:27 -

Det är en känsloladdad hovrättsförhandling som väntar för de berörda i Rödebyfallet.

I dag tas hovrättsförhandlingarna upp mot den så kallade Rödebypappan som sköt 15-åriga Simon Söderberg i Rödeby förra året. Den nu 51-årige mannen friades i tingsrätten på grund av psykisk störning.

Vid tingsrättsförhandlingarna i Karlskrona tingsrätt hotades flera av de inblandade. Man har därför ökat säkerhetsgraden inför förhandlingarna vid Malmö hovrätt.

– Han har haft den nya rättegången framför sig nu i ett halvår och tycker ändå att det är bra att vi kommit så långt. Han kommer att ha två stödpersoner med sig under rättegången, säger Vidar Wahlestedt, 51-åringens advokat, enligt Göteborgs-Posten.

Chefsåklagare Tommy Clevenhult åtalar 51-åringen för mord. Åklagaren menar att man tagit för stor hänsyn till rättspsykiatrikernas uttalande om psykisk störning. Man kunde i tingsrättsförhandlingarna inte bevisa att den åtalade hade uppsåt att döda.

Nyheter24 berättade i går hur Rödebypappan och hans familj hedrade 15-åriga Simon Söderberg på årsdagen med ljus, marschaller och blommor. Flera anhöriga till 15-åringen besökte platsen och det hela förlöpte stillsamt.

Hittills har inga hot inkommit inför hovrättsförhandlingarna men man vidtar ändå förebyggande säkerhetsåtgärder, uppger Göteborgs-Posten.

Skrivet av: