Tisdag 5 Jul
Stockholm

Elins ex förstörde hennes liv – med nakenbilder från när hon var 13

Elin var bara 13 år när hennes nakenbilder spreds över hela skolan av hennes före detta pojkvän.
1 av 2
Elin var bara 13 år när hennes nakenbilder spreds över hela skolan av hennes före detta pojkvän. Foto:
Sex år har gått sedan händelsen men det är först nu som trakasserierna äntligen har börjat ge med sig.
2 av 2
Sex år har gått sedan händelsen men det är först nu som trakasserierna äntligen har börjat ge med sig. Foto:

Elin var bara 13 år när hennes pojkvän tvingade henne att skicka nakenbilder på sig själv. Snart spreds bilderna över hela högstadieskolan.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om Emma Holten som blev utsatt för hämndporr som 20-åring. Hennes läckta nakenbilder ledde till att hon blev trakasserad av män över hela världen.

Någon som vet allt för väl hur livet kan ödeläggas av nakenbilder i fel händer är Elin, nu 19 år, som bor i en stor svensk stad och av säkerhetsskäl har ett fingerat namn i artikeln.

En sommar för sex år sedan lärde hon känna en jämnårig kille på Facebook. Efter en del chattande inledde de ett förhållande, 13 år gamla.

– Han ville att jag skulle skicka nakenbilder på mig själv till honom. Jag ville inte skicka egentligen, men jag var så ung och rädd för att bli lämnad och ensam, säger Elin till Nyheter24.

Romansen hann ta slut innan sommarlovet var över. Till höstterminens start i årskurs sju började Elin i en ny skola, där även hennes före detta pojkvän gick.

– Redan första dagen i skolan när min pappa följde med mig dit, så såg han hur killarna där betedde sig. Att de kollade under kjolarna på andra tjejer och var stökiga. Han ville inte att jag skulle gå i den skolan, säger Elin.

Under den första skoldagen satt hon ensam på en bänk, när hennes expojkväns kompis kommer fram och sätter sig bredvid henne.

– Jag kände honom inte alls, men helt plötsligt frågar han mig om jag vill ligga med honom. Jag förstod ingenting och blev arg och sa ifrån ordentligt. Då puttade han mig, säger Elin.

Där och då började helvetet, som hon beskriver det. Det visar sig snart att hennes ex har visat hennes nakenbilder för sina vänner och att bilderna har spridit sig runt bland alla elever på hela skolan.

– Det värsta var när en lärare kom fram till mig och sa att det inte var bra att skicka sådana bilder. Hans kompis hade tydligen fått se bilderna. Jag blev jättearg och ledsen och chockad, jag bara gick därifrån, säger Elin.

Hon vågade inte berätta för någon vuxen i sin närhet om det som hände, utan nekade bara om någon frågade om det verkligen var hon på bilderna. Skammen var överväldigande.

Elin försökte desperat att byta till en annan skola där hon hade gått tidigare och hade flera vänner, men ansökan fick avslag med motiveringen att det inte var tillåtet att byta skola mitt i en termin.

Under hela första terminen i högstadiet fick hon stå ut med trakasserier och smeknamn som "Gurkan" och vid flera tillfällen blev hon utsatt för ren misshandel av andra elever. Till och med hennes egen före detta pojkvän gav sig på Elin vid flera tillfällen, enligt henne.

– En av killarna kastade upp mig mot en vägg och slängde min mobil i golvet så att batteriet gick i två delar. Jag berättade det för min lärare men då sa killarna att jag hade tappat mobilen och läraren valde att tro på dem. Läraren var runt 30 år men spelade kort och skojade med killarna i skolan och var helt enkelt på deras sida, säger Elin uppgivet.

Först fem år senare, när Elin var 18 år, vågade hon äntligen polisanmäla händelserna. Men förundersökningen blev nerlagd för att det hade gått för lång tid sedan allt inträffade, enligt Elin.

– Jag vågade inte göra något tidigare, jag var så rädd för dem. De har förstört mitt liv, menar Elin.

Hon berättade allt för sin mamma efter några år, men hennes pappa vet fortfarande ingenting. Mobbingen har pågått under all denna tid, det är först nu på sistone som hon känner att det har börjat lugna ner sig.

– Under hela tonåren har jag undrat om jag faktiskt är en slampa, som de kallade mig för. Det gick så långt att jag frågade min mamma om hon tyckte att jag var det. Jag hade sån ångest och ville inte leva längre. Men jag är så glad att jag valde att fortsätta och ta mig igenom det trots allt, säger Elin avslutningsvis till Nyheter24.

Här kan du läsa mer om Emma som blev utsatt för en liknande händelse men valde att hämnas tillbaka på sitt eget vis. Du kan också läsa här om det nya lagförslaget att hämndporr ska bli olagligt.

Har du drabbats av något liknande?
Tack för din röst!
Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.