Klottrare rånad av klottrare

17-årig pojke fegt rånad och misshandlad.


Den 17-åriga pojken träffade den sex år äldre mannen när han var och målade graffiti på en mur i Valla tidigare i år. De bägge klottrarna utbytte mejladresser och kom överens om att träffas för att göra en gemensam målning på en telestation.

Det hela visade sig emellertid vara en feg plan för rån. När 17-åringen kom till den bestämda mötesplatsen hade 23-åringen två kumpaner med sig. De gav sig på 17-åringen med sparkar och slag och drog in honom i ett skogsparti där de gav honom rejält med stryk. Han skinnades på mobiltelefon, plånbok, nycklar, busskort, jacka och ryggsäck. Sedan fortsatte misshandeln, uppger Corren.

När 17-åringen låg utslagen på marken tog gärningsmännen bilder av honom med sina mobilkameror och hotade att skada hans familj om han kontaktade polisen.

Det hindrade inte 17-åringen. Vid en fotokonfrontation hos polisen kunde han peka ut de tre männen och två av dem dömdes vid den rättegång som följde. 23-åringen fick fängelse i ett år och hans kumpan tre månader följt av skyddstillsyn. Den 17-åriga pojken ska även få 12 000 kronor i böter av de bäda männen.

Nug and Pike - Its so fresh i cant take it:

Skrivet av:

Senaste nytt

Domstolsanställda avskedas – hot mot säkerhet

Fem döda i flygkrasch i USA

Ett mindre plan har kraschat utanför Nashville i delstaten Tennessee i USA. Fem personer ska ha omkommit i olyckan.

Minskad försäljning för Volvo Cars

Biltillverkaren Volvo Cars biltillverkning i februari sjönk med 2 procent till 50 315 bilar.

Bezos går om Musk som världens rikaste

Elbilsjätten Tesla har tappat stort på börsen. Det har även huvudägaren Elon Musks förmögenhet som därmed tappar förstaplatsen på Bloombergs lista över världens rikaste.

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Det är mer läkartätt i storstäderna – som i gengäld saknar bland annat sjuksköterskor. Skillnaderna i tillgång till vårdpersonal är stora mellan olika delar av landet, enligt en rapport från Socialstyrelsen.

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.