Klottervideon såld för 65 000

Graffitikonstnären NUG:s klotterfilmer har sålts i två exemplar.


Köparna är en finsk gallerist och en konstsamlande dam från Norge, uppger galleristen Andreas Brändström för SVT:s ABC skriver SVT.

Som Nyheter24 tidigare uppmärksammat retade filmen av graffitikonstnären upp Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) rejält. Filmen "Territorial pissing", visades på konstmässan Market i fredags. Det två minuter långa klippet illusterar en maskerad graffitikonstnär, NUG, som slösar stora mängder av färg mitt framför ögonen på passagerarna i en tunnelbanevagn.

Efterspelet lät inte vänta på sig. Konstfack, där NUG tog ut sin magisterexamen, anklagas för att inte ha polisanmält eleven. SL har bland annat hotat med att kräva skadestånd på 100 000 kronor från Högskolan. Ironiskt nog säljs alltså videon nu i två exemplar till ett värde av 65 000 kronor.

– Konst ska vara provocerande och utmana, men jag tycker inte att det här är konst. Det här är skadegörelse, vandalisering, sa Kulturministern, till Aktuellt tidigare i veckan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.