Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klottervideon såld för 65 000

Nyheter | 19/02/2009 00:16

Graffitikonstnären NUG:s klotterfilmer har sålts i två exemplar.

Köparna är en finsk gallerist och en konstsamlande dam från Norge, uppger galleristen Andreas Brändström för SVT:s ABC skriver SVT.

Som Nyheter24 tidigare uppmärksammat retade filmen av graffitikonstnären upp Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) rejält. Filmen "Territorial pissing", visades på konstmässan Market i fredags. Det två minuter långa klippet illusterar en maskerad graffitikonstnär, NUG, som slösar stora mängder av färg mitt framför ögonen på passagerarna i en tunnelbanevagn.

Efterspelet lät inte vänta på sig. Konstfack, där NUG tog ut sin magisterexamen, anklagas för att inte ha polisanmält eleven. SL har bland annat hotat med att kräva skadestånd på 100 000 kronor från Högskolan. Ironiskt nog säljs alltså videon nu i två exemplar till ett värde av 65 000 kronor.

– Konst ska vara provocerande och utmana, men jag tycker inte att det här är konst. Det här är skadegörelse, vandalisering, sa Kulturministern, till Aktuellt tidigare i veckan.

Skrivet av: