Klottrare får betala 400 000 kronor

Dömdes i tingsrätten i dag.


Det blev höga skadeståndskrav för de två pojkar som åtalats för klotter i Örebro. 16-åringen ska betala 255 000 kronor 17-åringen ska betala 136 000 kronor.

Men det kunde ha blivit mer. Med hänsyn till pojkarnas låga ålder jämkade Örebro tingsrätt skadestånden så att kraven halverades.

16-åringen vållade, enligt stämningsansökan, skador för 661 000 kronor.

"Jag vill uppleva spänning och synas. Men i dag känns det som jag gjort jävligt onödigt", sa 17-åringen när han förhördes.

De dömdes, förutom skadestånden, till 70 timmars samhällstjänst, skriver Nerikes Allehanda.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

1 timme sedan
Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.