Efter att bonden svarade på en kampanj från Djurrättsalliansen.
1 av 2
Efter att bonden svarade på en kampanj från Djurrättsalliansen. - Foto: Djurrättsalliansen
Bonden ska polisanmäla händelsen.
2 av 2
Bonden ska polisanmäla händelsen. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Djurrättsaktivist hotade bonde: Får jag våldta och döda din dotter?

Flera andra kommentarer rörde precis samma ämnen med kommentarer som att bonden "förtjänar att bli våldtagen" och "få sina barn tagna ifrån sig".


Just nu har Djurrättsalliansen en kampanj på sociala medier under hashtaggen #intedinmjölk. Som svar på det publicerade en mjölkbonde ett inlägg på Facebook.


”Det är min mjölk. Jag har köpt den. Och man kan säga att bonden har köpt den av kon”, skrev kvinnan och skrev att kon i utbyte mot mjölken får gratis mat och husrum, rent vatten och skydd från rovdjur.

Då började snabbt hoten att ramla in. Ett av inläggen kommer från en kontaktperson för Djurens Rätt i en värmländsk kommun.

”Får jag ta din dotter, våldta och ta barnen av henne för att sälja hennes mjölk o när hon slutar ge mjölk då dödar jag henne. Istället får hon mat, rent vatten och sovplats! Deal?” står det i inlägget.

Flera andra kommentarer rörde precis samma ämnen med kommentarer som att bonden "förtjänar att bli våldtagen" och "få sina barn tagna ifrån sig".

– Jag har haft svårt att sova i natt och jag var rädd för att gå ut till djuren i morse. Han hotar mitt barn, min dotter som bara är åtta år, det gjorde mig rädd, säger bonden till Dagens Nyheter.

Bonden säger också att hon fått motta flera hotfulla meddelanden på sociala medier tidigare men att det var mer obehagligt nu eftersom det var riktat mot hennes dotter.

Mannen som skrev det hotfulla inlägget är kontaktperson för Djurens Rätt och jobbar ideellt med att värva medlemmar och hålla i möten.

– Jag ville göra en jämförelse mellan djur och människor för att visa hur hemskt djuren har det, men jag visste inte om hon hade barn. Jag står för det jag skrev, men det blev fel, säger mannen till DN.

Han uppmanar bonden att polisanmäla honom om hon känt sig hotad – vilket hon också kommer att göra.

Organisationen Djurens Rätt ser allvarligt på händelsen och kommer prata med personen i fråga.

– Jag kan ju förstå vad vår kontaktperson försöker förmedla, en sorts liknelse med vad kor utsätts för. Men det fungerar inte. Det blir alldeles för grovt och personligt. Så uttrycker inte vi oss som organisation, vi jobbar emot allt som har med våld och övergrepp att göra, säger Benny Andersson, verksamhetschef på Djurens Rätt till DN.

Inlägget ska nu användas som exempel på hur man inte uttrycker sig i organisationen.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.