SD satsar stort på sommarfestival: "Det blir en folkfest"

- 17/07/2016, 08:55 -
Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

TT

Sverigedemokraterna satsar stort på sommarfestival i samband med Jimmie Åkessons sommartal.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ska som vanligt hålla ett sommartal på lördagseftermiddagen i Fyra Årstiders park i Sölvesborgs innerhamn.

Men under fredagen och lördagen, 26-27 augusti, har partiel även hyrt Slottsudden och Slottslängorna. Krögaren Christoffer Lundin har engagerats och kommer att vara projektledare och festivalarrangör, skriver BLT.

– Detta är en jättegrej för Sölvesborgs del. Det blir en folkfest, säger Lundin till BLT och fortsätter:

– I mina ögon är sommarfestivalen fullt jämförbar med Killebom. Artistmässigt vete katten om det inte till och med slår Killebom.

Varför Sverigedemokraterna satsar så stort just i år är fortfarande oklart.

Frågor om festivalen riktas till partiets pressavdelning i Stockholm, där är alla oanträffbara och på semester. Men ett av skälen kan vara att partiets partiledare Åkessons tal har blivit ett stort evenemang som lockar folkv från hela Sverige.

Krogtält, tivoli, hoppborgar och marknadsknallar kommer att finnas på Slottsudden och en stor scen ska även byggas.

Jan Johansen, Black Jack, Black Ingvars, lokala Runes Trajsko samt DJ:n Ash R från Brasilien är några av de artister som presenterats. Men Marcus Öhrn som är musikansvarig har berättat de bara är en liten del av de som kommer uppträda och att det kommer fler, skriver BLT.

Men strax därefter hoppade Jan Johansen av när han såg att det var SD som låg bakom festivalen.

– Jag var bokad till en sommarfestival i Sölvesborg. SD låg tydligen bakom det så självklart stannar jag hemma, skriver han på sin Instagram.