- Foto: Faksimil Facebook /

Percy hyllar hjälten Lavin som dog i Trollhättandådet med dikt

Snart ett år efter skolattacken i Trollhättan hyllas mördade Lavin Eskandar igen. Den här gången i en dikt.


Attacken på skolan Kronan i Trollhättan skakade hela Sverige. Tre personer mördades när 21-åriga Anton Lundin Pettersson angrep elever och personal med svärd.

Lavin Eskandar, 20 år, var elevassistent och försökte stoppa mördaren från att gå in på skolan. När han inte lyckades dödades han i attacken.

Lavins mod har berört många och Nyheter24 har tidigare skrivit om hyllningar från både hans vänner och från hans bror.

Nu släpper Percy Kazeroony en egenskriven dikt till Lavin – trots att han aldrig träffade honom.

– Det han gjorde påverkade så otroligt många. Man jämför med sig själv och tänker "Hade jag kunnat göra något så stort?" säger Percy till Nyheter24.

Nu ska han tävla med texten i en poesitävling och kommer att läsa upp den på kulturkalaset i Göteborg. Percy kände inte Lavin personligen, men säger att han fått höra av vänner som kände honom att det påminner om honom.

– Jag kände honom aldrig egentligen. På ett sätt känner man sig lite som en hycklare för man vill inte förolämpa någon, men folk som kände honom tycker att den var fin. Det är kul att höra, säger han.

Se videon med hyllningen i spelaren ovan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.