Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen riktar sina misstankar mot tonårspojkar – kända sedan tidigare

- 18/08/2016, 09:59
Nu ska polisen jaga bilbrännarna med drönare och motorcyklar.
1 av 3

Nu ska polisen jaga bilbrännarna med drönare och motorcyklar.

TT

Sedan 1 juni har minst 100 bilbränder skakat Malmö.
2 av 3

Sedan 1 juni har minst 100 bilbränder skakat Malmö.

TT Nyhetsbyrån

Bilbränderna gör att polisen måste ta resurser från andra delar av verksamheten.
3 av 3

Bilbränderna gör att polisen måste ta resurser från andra delar av verksamheten.

TT NYHETSBYRÅN

Under sommaren har minst 100 bilar brunnits i Malmö. Nu söker polisen tonårspojkar som är kända hos polisen sedan tidigare.

Under sommaren har Malmö skakats av minst 100 bilbränder och de senaste tio dagarna har det rapporterats om bilbränder dagligen.

Polisen misstänker att det är en grupp på mindre än 20 unga män, i tonårsåldern och tidiga 20-årsåldern, som ligger bakom bilbränderna. Dessa ska vara kända av polisen sedan tidigare.

– Vii vet mer och mer vilka vi letar efter. Vi känner till dem sedan innan och de har begått brott av olika art. Det är den ena och den andra typen av brott såsom stöld och personråd, berättar Mats Karlsson, biträdande polismästare i Malmö, till Aftonbladet.

Motivet är fortfarande oklart

Många debattartiklar har skrivits om bilbränderna men vad som är motivet till dem är fortfarande okänt för polisen. Att det handlar om missnöje är något som polisen ännu inte kan styrka, heller inte att bilbrännarna vill uppehålla polisen.

– Vi kan inte se någon koppling till något av det här, säger Karlsson.

Drönare och motorcyklar ska stoppa gärningsmän

Nu inför polisen flygförbud i Malmö för att med hjälp av en drönare hitta männen.

– De ger en bra överblick över ett område. Ser vi ett fordon eller en gärningsman som vi vill ha stopp på så dirigerar vi om styrkorna så att vi kan få stopp på dem, säger Karlsson.

Drönaren är billigare i drift än en polishelikopter och är försedd med kamera. Den går att använda i både ljus och mörker.

– Vi använder också motorcyklar i jakten och vi kommer att beställa fler från närliggande områden, berättar Karlsson för Aftonbladet.