Nabil Fakhro och hans fem bröder driver den populära gården Sularpsfarmen strax utanför Lund, där händelsen inträffade i helgen.
1 av 6
Nabil Fakhro och hans fem bröder driver den populära gården Sularpsfarmen strax utanför Lund, där händelsen inträffade i helgen. - Foto: Privat / Faksimil Facebook
Farmen säljer grönsaker, frukt och blommor och är ett väldigt populärt utflyktsmål.
2 av 6
Farmen säljer grönsaker, frukt och blommor och är ett väldigt populärt utflyktsmål. - Foto: Privat
Det mesta är närodlat.
3 av 6
Det mesta är närodlat. - Foto: Privat
Bröderna arbetar också aktivt med olika integrationsprojekt och är engagerade i samhällsfrågor.
4 av 6
Bröderna arbetar också aktivt med olika integrationsprojekt och är engagerade i samhällsfrågor. - Foto: Privat
I det stora partytältet kan besökare under helgerna grilla självplockad majs tillsammans, vilket är ett mycket uppskattat tillfälle att lära känna nya människor. (Bilden är från ett annat tillfälle)
5 av 6
I det stora partytältet kan besökare under helgerna grilla självplockad majs tillsammans, vilket är ett mycket uppskattat tillfälle att lära känna nya människor. (Bilden är från ett annat tillfälle) - Foto: Privat
Nabil med ett stort fat fyllt med hans mammas hembakade dadelcakes.
6 av 6
Nabil med ett stort fat fyllt med hans mammas hembakade dadelcakes. - Foto: Privat

Ammande kvinna blev påhoppad av pappa – nu hyllas ägarnas motaktion

Under gårdsfesten blev den ammande kvinnan påhoppad av en pappa. Nu ryter farmens ägare ifrån ordentligt – och anordnar en amningsfest.


Nabil Fakhro och hans fem bröder driver tillsammans den populära gården Sularpsfarmen strax utanför Lund.

– Vi säljer frukt, grönsaker och blommor, mycket är närodlat. På helgerna har vi självplock av majs och efter plocket kan man sitta och grilla tillsammans i ett stort partytält. Vi vill att folk ska mötas och träffas, alla tycker att det är så mysigt och fint, säger Nabil till Nyheter24.

Bröderna är väldigt engagerade integrations- och rättvisefrågor och har bland annat tidigare bjudit in Jimmie Åkesson(SD) för att ta del av deras lyckade integrationsprojekt.


Men nu i helgen skedde något på gården som på alla sätt strider mot brödernas vision av deras verksamhet.

– Jag stod i kassan när det hände. Det var jättemycket folk i rörelse och plötsligt blev situationen hätsk. Det var en man där med sina barn. Han blev väldigt arg på en kvinna som ammade öppet och menade att hon utsatte hans barn för ovälkommen nakenhet, säger Nabil.

Mannen ska enligt vittnen ha börjat tjafsa och skälla ut henne, varpå den ammande kvinnan frågade honom vad han hade med hennes amning att göra och undrade om han jobbade där.


– Han sa nej, men att han hade uppbackning från personalen som inte heller tyckte att det var okej att amma öppet. Det gjorde oss så arga att höra. Tydligen hade han svart tröja, precis som vi i personalen har. Därför var det lätt att missta honom för att höra ihop med oss, säger Nabil.

Enligt vittnen ska kvinnan ha blivit väldigt ledsen över det inträffade. Nabil misstänker att hon förmodligen kände sig väldigt utsatt, eftersom att gården vanligtvis är ett väldigt lugnt och fridfullt ställe som alltid har trevlig stämning.


Nu uppstod det tumult och det finns en risk att den ammande kvinnan uppfattade det som att det var hennes fel och att hon inte var välkommen på gården, vilket han understryker absolut inte är fallet.

Efter det inträffade delade Nabil med sig av sin syn på saken i ett Facebookinlägg som på knappt ett dygn har fått stor spridning och nått ut till nästan en miljon läsare. Inlägget har fått runt 500 kommentarer, de allra flesta i hyllande ordalag över att Sularpsfarmen tar aktivt avstånd från mannens agerande.



– Det har varit en helt galen respons. Vi har fått flera privata meddelanden från följare som skriver att de uppskattar ställningstagandet, men också från andra personer som har varit med om liknande saker och känt sig utsatta när de har ammat öppet, säger Nabil.

Därför har bröderna nu bestämt sig för att ordna en manifestation på farmen redan nästa lördag, för att hylla det fullständigt naturliga och självklara i att amma sitt barn när det behöver mat.

Nabil säger att de vill visa allvar med det som skrevs i inlägget. Därför planerar de att ordna en manifestation där de kommer bjuda in mammor och barn och erbjuda gratis blöjor och frukt och lite fika.

– Vi vill verkligen belysa att här hos oss men också i samhället i stort så ska det här vara helt okej. Och dom som inte tycker det ska verkligen förstå att de är i minoritet, säger Nabil med eftertryck.

Nu hoppas han att de genom sitt inlägg ska få kontakt med den utsatta mamman som ammade sitt barn, så att hon verkligen känner att de backar henne fullständigt och att hon är mer än välkommen dit.

– Igår på kvällen kom det in ett äldre par i 75-årsåldern som sa till mig i kassan att de kom dit för att amma. Jag bara skrattade, för det var ju uppenbart att de hade läst inlägget jag skrev. Vi vill inte ha något drev kring det här eller peka ut den här mannen som individ, utan lyfta fram det positiva. Därför är manifestationen på lördag så viktig, säger Nabil avslutningsvis.


Sularpsfarmens Facebooksida kan du hålla utkik efter evenemanget med mer information om manifestationen.

Missa inte heller den här fantastiska konfrontationen mot en annan man som skällde ut Tanja när hon ammade offentligt. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upplevt liknande påhopp?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

1 timme sedan
Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

1 timme sedan
Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.