Ny skottlossning i Göteborg – polisen utreder koppling till mord

- 04/09/2016, 11:07 -

Bertil Ericson/TT

Polisen utreder nu om det finns någon koppling mellan mordet i fredags kväll och skottlossningen som inträffade natten mot söndagen.

Under fredagskvällen sköts en man till döds i Göteborg och under natten mot söndagen fick polisen larm om ytterligare en skottlossning. När polisen anlände till platsen fanns inga skadade personer eller förövare. Men i en entrédörr och i ett cykelförråd hittades kulhål, minst tio stycken.

– Det är flera vittnen som ringer från området. Det är ingen som har sett någonting, men de som ringer har upplevt att det låter som automateld. Det är ett antal skott i en snabb följd, sedan är det tyst, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i Göteborg till Aftonbladet.

Ingen person ska ha skadats vid skottlossningen enligt polisen då de har kollat med SOS samt gjort kontroller på sjukhus. Nu utreder polisen om det skulle kunna finnas någon eventuell koppling mellan skottlossningen och på mannen som sköts i huvudet på fredagskvällen, rapporterar Aftonbladet.

– Vi tittar ju på alla möjliga kopplingar till den avlidna personen, som vi tror oss veta vem det är. Det är för tidigt att säga om skottlossningen har koppling till det ena eller andra, men det finns boende i området som är kopplade till olika kriminella grupperingar, säger Lippens och fortsätter:

– Det är klart att spaningsledningen för mordet tar till sig det här och följer upp det i fortsatta arbetet, säger han till Aftonbladet.