Studentfest spårade ur – flera personer skadade

- 11/09/2016, 09:17 -
En studentfest spårade ur i Jönköpings kommun.
1 av 2

En studentfest spårade ur i Jönköpings kommun.

TT/Google Maps

2 av 2

Google Maps

En 17-årig flicka slog en polis i ansiktet.

Polisen kallades under lördagskvällen till en lokal i Almenäsområdet i Nässjö, Jönköpings län där en studentfest hade anordnats.

– Det var folk som ringde och var oroliga för att det var alldeles för stökigt. Och man tryckte på och försökte ta sig in i lokalen när det redan var fullt, säger vakthavande befäl vid polisen i Jönköping, Bo Gunnarsson till Expressen.

I lokalen fick det plats med runt 300 personer men när polisen kom fram var det redan 500 personer inne och fler som försökte komma in i lokalen. Polisen tror i nuläget att det ska ha handlat om någon slags inspark för studenter.

Flera personer ska ha förts till sjukhus men hur många är i dagsläget oklart. Tre personer ska ha fått klämskador och två anmälningar upprättades under kvällen. En av anmälningarna rörde sig om våld mot tjänsteman efter att en 17-årig flicka ska ha slagit en polis i ansiktet.

– Så allvarligt att polisen hamnade på sjukhus och man tar polisen ur tjänst, säger Bo Gunnarsson.

Flickan som greps förhördes men släpptes under natten men är fortfarande misstänkt för brottet. Den andra anmälningen rörde en grov en misshandel men ingen person är i nuläget misstänkt.

– Det är någon som har slängt in en flaska i den här folksamlingen som träffar då en kille i huvudet och som får föras till sjukhus, säger Bo Gunnarsson till Expressen.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!