Fyra personer skottskadades i natt.
1 av 4
Fyra personer skottskadades i natt. - Foto: TT / Google Maps
En person allvarligt skadad.
2 av 4
En person allvarligt skadad. - Foto: TT
Polisen rapporterar att det varit bråkigt vid akuten.
3 av 4
Polisen rapporterar att det varit bråkigt vid akuten. - Foto: TT
Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen.
4 av 4
Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen. - Foto: TT

Skottdrama i bostadsområde: "Teori är att det är automatvapen"

Enligt uppgift gick flera skott in i en närliggande lägenhet där flera barn befann sig – och missade deras huvud med bara några centimeter.


På söndagen strax innan klockan 17 ägde en skottlossning rum i bostadsområdet Gullviksborg i Malmö. Fyra personer skadas varav en fördes till akuten med ambulans. Tre personer tog sig också dit, men polisen vet i nuläget inte hur.


En av de skottskadade är enligt polisen allvarligt skadad och fördes under natten till Lund. Sydsvenskan har fått uppgifter om att det är en man som skjutits i huvudet, men de uppgifterna har inte bekräftats från polisen eller Region Skåne.

Under natten till måndagen förhördes de övriga tre skottskadade personerna som vårdats på sjukhus i Malmö. Samtliga är enligt uppgift män och de besköts när de satt i en bil. Det rör sig om ett sannolikt automatvapen som avfyrat många skott.

– Det snackas om mellan 10-20 hylsor. Med tanke på mängden och spridningen av skotten, att det kom in i en lägenhet, är en teori att man använt automatvapen. Men det är inte bekräftat, säger Mats Attin, inre befäl vid polisen i Malmö, till Aftonbladet.

Flera lokala och nationella medier, däribland P4 Malmöhus och Aftonbladet, rapporterar att kulorna också gått in i en lägenhet – och missat barn som befann sig där med otroligt små marginaler – eller bara några centimeter.

TT

Ett vittne som pratat med Sydsvenskan säger sig ha sett hur två personer bars iväg in i två bilar som körde därifrån, efter att ha hört ett antal smällar i rad och sedan ytterligare tre smällar.

Ett annat vittne såg två mopeder cirkulera en stund innan skottlossningen. När det kom en bil till platsen börjar en person på moped, som är maskerad, att skjuta.

Efter händelserna har polisen satt in extra resurser för att arbeta med ärendet. Akuten i Malmö spärrades av efter oroligheter och även akutmottagningen i Lund fick avspärras. I området där skotten avfyrades har polisen förhört vittnen och knackat dörr då hela gården spärrades av med flera boende som fick vänta på att få komma in till sina lägenheter.

Vid 4.30-tiden hade inga personer frihetsberövats i ärendet som rubriceras som mordförsök. Polisen har fortsatt under måndagen befunnit sig vid akuten i såväl Malmö som Lund, skriver Sydsvenskan.

TT

24Malmö skriver också att vid 6-tiden i morse fanns ingenting nytt att rapportera från polisens håll.

På samma innegård sköts en 39-årig man ihjäl i april tidigare i år. Nyligen sköts en man i huvudet i Barkarby utanför Stockholm.

En av de fyra personer som skottskadades i skjutningen i Malmö i går kväll har dött av sina skador, rapporterar TV4 Nyheterna.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.